Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zápas Dynama s Bohemians je odložen. V domácím týmu je koronavirus

Dnešní předehrávka 5. kola první fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 byla kvůli výskytu koronaviru v domácím týmu odložena. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Náhradní termín zatím nebyl určen.

V Dynamu se objevilo několik případů covidu-19. Nejnovější přibyl dnes a krajská hygienická stanice kvůli možnému dalšímu šíření nemoci nedoporučila utkání odehrát.

Jde o druhý odložený zápas v nové prvoligové sezoně. V minulém kole se nehrálo utkání mezi Slováckem a Příbramí, která měla 13 nakažených. Pozitivně testováno bylo devět hráčů a čtyři členové realizačního týmu.

Zápasy Českých Budějovic a Příbrami byly odloženy přesto, že od nové sezony platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry.

Minulá prvoligová sezona zůstala kvůli koronaviru nedohrána. Po výskytu nemoci covid-19 v týmech Karviné a Opavy se nestihla dokončit nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil. Nejvyšší soutěž tak hraje rekordní počet 18 mužstev.

České Budějovice mají po čtyřech kolech této sezony na kontě dva body za dvě remízy a v neúplné tabulce jim patří 16. místo.

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, koronavirus, první, 5. kolo, Č. Budějovice, Bohemians 1905, odložení, SK Dynamo České Budějovice, COVID-19, Ligová fotbalová asociace, Česko, 1. FK Příbram, 1. FC Slovácko, Krajská hygienická stanice, MFK Karviná, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápas Dynama s Bohemians je odložen. V domácím týmu je koronavirus  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.