Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbal bez diváků, divadla téměř bez omezení. Nerozumím rozdílu, komentuje nová opatření šéf fotbalové asociace

Těžké časy nyní zažívají profesionální i amatérští sportovci. Vláda od pondělí kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v zemi vyhlásí nouzový stav, který zasáhne i sport. Soutěže sice mohou pokračovat, ale budou se smět konat pouze bez diváků. Naproti tomu divadla a kina mohou hrát až pro 500 lidí. Takové rozhodnutí se setkalo nejen s kritikou fotbalových klubů, ale také Ligové fotbalové asociace.

„Jsme si vědomi mimořádnosti a závažnosti aktuální situace, všichni sledujeme čísla pozitivně testovaných osob v posledních týdnech. Současně však stále nerozumím rozdílu mezi účastí omezeného počtu diváků na fotbalovém stadionu v otevřeném prostředí a sledování divadelního představení v uzavřených budovách,“ shrnul předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda, který zároveň požaduje jasná data o rizicích.

„Velmi bych ocenil zpřístupnění dat, která dokládají zvýšené riziko nákazy na fotbalovém stadionu například ve srovnání s účastí na divadelním představení, abychom měli případně možnost zavést další preventivní opatření a umožnili našim fanouškům alespoň omezenou možnost návštěvy fotbalových utkání," dodal.

Statisícové ztráty

Zápasy šestého kola obou nejvyšších soutěží se tak ještě odehrají s možností návštěvy nanejvýš dvou tisíc diváků. Od pondělí po dobu minimálně dvou týdnů se ne zápasy žádní fanoušci fotbalu nedostanou. To samozřejmě znamená znatelnou finanční ztrátu z příjmů za vstupné.

„Když se jsme hráli první kolo sezony proti Slavii s kapacitou diváků omezenou na 1500, za normálních okolností by bylo vyprodáno. Tam se bavíme o ztrátě na vstupném okolo 1 milionu korun. Také kvůli tomu, že Slavia je v našem ceníku vstupného jako TOP soupeř a cena vstupenek je vyšší než na obyčejné soupeře,“ vzpomněl PR manažer Dynama Aleš Strouha. Vyprodáno však nebývá na všechna utkání. „Když to řeknu obecně po zkušenosti s loňskou sezonou, tak ve chvíli, kdy stadion bude zcela bez diváků, tak v průměru přicházíme o zhruba 200 až 500 tisíc korun za utkání,“ doplnil.

FOTO, VIDEO: Prymulo vyhul koně. Fanoušci Dynama protestovali proti vládním opatřením

Fanoušci fotbalového Dynama včera vyrazili protestovat proti vládním opatřením na budějcké Náměstí Přemysla Otakara II. Nelíbí se jim omezení kapacity v hledišti na utkáních a také neustálé vyzývání k nošení roušek. Na protest v centru města...

Ne všichni fanoušci si ale kupují vstupenky na jednotlivá utkání. Budějcké Dynamo má poměrně silnou základnu permanentkářů, pro které v případě uzavření hlediště na několik utkání ztrácí celosezonní vstupenka výhody. „Situace okolo držitelů permanentnek je samozřejmě nepříjemná. Nyní víme, že bez diváků odehrajeme zápas sedmého kola proti Zlínu. Ale nevíme, jak to bude v dalších týdnech. V tuto chvíli ale počítáme s tím, že budeme fanouškům nabízet vrácení vstupného za zápasy, které nemohli sledovat,“ uzavřel Strouha.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky České Budějovice, LFA, fotbal, nouzový stav, opatření, diváci, fanoušci, Ligová fotbalová asociace, divadlo, vstupenka, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, Dušan Svoboda, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbal bez diváků, divadla téměř bez omezení. Nerozumím rozdílu, komentuje nová opatření šéf fotbalové asociace  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.