Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Dynamo zahájilo přípravu. Na zkoušku přichází Jonathan Simba

Fotbalistům Dynama v pondělí skončila krátká zimní pauza. Na prvním srazu v letošním roce se sešla většina hráčů, kteří oblékali dres Dynama už během podzimní části ligy. V kádru trenéra Davida Horejše chybí jen trojice Mick Van Buren, Pavel Šulc a Lukáš Matějka, kteří se po skončení hostování vrátili do svých klubů.

„Je to bez diskuze velký zásah do sestavy. Mick s Pavlem pro nás byli klíčoví hráči, hlavně do ofenzivy. Musíme se s tím popasovat bez nich a dokázat je nahradit,“ řekl při pondělním srazu David Horejš. Na prvním tréninku také chyběli Lukáš Skovajsa a Karol Mészáros, kteří měli pozitivní testy na koronavirus.

Na jaře čeká Jihočechy velká porce zápasů. I kvůli lednové dohrávce s Příbramí jich bude celkem 21. „Dovolená byla opravdu krátká. Za necelé dva týdny hrajeme první mistrovské utkání, takže se musíme se dobře připravit. Bude to náročné, čeká nás velká porce zápasů a musíme to zvládnout,“ dodal Horejš.

První ligové utkání je naplánováno na neděli 17. ledna, kdy Dynamo narazí na Pardubice. Ještě před tím čeká hráče prověrka při přípravném utkání s pražskou Spartou. „Jsme rádi, že můžeme hrát s ligovým týmem. Prověří nás velice silné mužstvo, což před začátkem ligy potřebujeme. Hned na úvod totiž máme velice náročný program,“ doplnil trenér.

Dynamo zatím představilo jediného nováčka v týmu. Tím je mladý fotbalista z Konga Jonathan Simba, který přišel na zkoušku. O dalších možných příchodech klub jedná. „Snažíme se přivést i další hráče, ale není to lehké. Za pár dní už se znovu rozběhne liga a ostatní týmy také posilují. Pracujeme na příchodech, které by nám zapadaly do systému, a dokázali nahradit hráče z hostování. Děláme pro to maximum a věřím, že vytipovaní hráči k nám přijdou,“ uzavřel kouč.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, trénink, Fortuna liga, David Horejš, Mick van Buren, Pavel Šulc, Lukáš Matějka, Lukáš Skovajsa, 1. FK Příbram, Karol Mészáros, AC Sparta Praha, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dynamo zahájilo přípravu. Na zkoušku přichází Jonathan Simba  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.