Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Protest fanoušků Dynama. Za těchto nesmyslných podmínek odmítáme na stadion vstoupit, vzkazují

Skalní fanoušci Dynama odmítají fandit klubu na ochozech za aktuálně nastavených podmínek. V posledních kolech sezony proto hodlají svůj klub podporovat zpoza plotu. K celé situaci se vyjádřili na facebookové stránce Dynamofans.

Od začátku listopadu minulého roku, kdy byly profesionální soutěže restartovány, měli fanoušci vstup za svou zábavou zakázaný. O měsíc později došlo alespoň k možnosti pozvat na utkání omezený počet dlouhodobých partnerů. Od května na ligové stadiony může účast osob do 10 procent z celkové kapacity stadionů. Do celkového počtu osob na tribunách se kromě diváků počítají i členové pořadatelské služby, zástupci médií a další osoby zajišťující organizaci utkání. 

„Věřím, že pro závěrečnou fázi sezóny půjde o příjemné zpestření v obou profesionálních soutěžích a že fanoušci budou ochotni za cenu dlouho vytouženého návratu na fotbal akceptovat i několik nutných podmínek, jako je povinné testování, respirátory nebo rozestupy,“ říkal ještě před uplynulým víkendem předseda Ligového výboru Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

S jeho slovy nesouhlasí fanoušci Dynama. Každá osoba na stadionu včetně fanoušků musí po celou dobu používat respirátor nebo obdobný ochranný prostředek úst a nosu. Současně se musí prokázat negativním výsledkem PCR či antigenního testu, potvrzením o prodělaném onemocnění covid-19 v posledních 90 dnech nebo certifikátem o dokončeném očkování. Klub navíc musí kromě dalších povinností především zajistit rozsazení příznivců s bezpečnými rozestupy vždy ob jednu řadu tak, aby že mezi jednotlivými usazenými osobami byl rozestup minimálně jednoho sedadla. To vše vadí skalním fanouškům klubu. Z toho důvodu se rozhodli závěrečná dvě domácí utkání sledovat zpoza plotu.

„Za těchto nesmyslných podmínek jednohlasně odmítáme na stadion vstoupit. Budeme jako už dlouhou dobu stát za plotem a podporovat Dynamo všemi silami. Všichni, kteří chtějí podporovat Dynamo a nesouhlasí s těmito podmínkami, jsou na našem místě u plotu vítáni,“ vyzývají fanoušci Dynama na facebookové stránce.

Klub čekají už jen čtyři ligová utkání. O nadcházejícím víkendu se doma střetne s Pardubicemi a poté zavítá do Teplic. V předposledním ligovém kole na Střeleckém ostrově přivítá Slovácko a sezonu ukončí na hřišti mistrovské Slavie.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dynamofans

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, diváci, Dušan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protest fanoušků Dynama. Za těchto nesmyslných podmínek odmítáme na stadion vstoupit, vzkazují  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.