Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Druhá výhra v řadě. Dynamo oslavilo návrat diváků na Střelecký ostrov vítězstvím 2:0

Druhé vítězství v řadě. Českobudějovické Dynamo po ukončení nechvalné série zvítězilo i v dalším utkání. Tentokrát si doma díky brankám Marka Alvira a Benjamina Čoliče poradilo s Pardubicemi, které tak porazilo v obou vzájemných setkáních. Svěřencům trenéra Davida Horejše patří v tabulce jedenácté místo, které budou chtít vylepšit už příště v Teplicích.

Poprvé v roce 2021 s diváky. Na Střelecký ostrov se po dlouhé pauze vrátili fanoušci, kteří netrpělivě vyhlíželi za ostrého svitu slunce úvodní výkop 31. kola Fortuna ligy. Na trávník českobudějovického Dynama zavítaly Pardubice. A právě hostující celek platil papírově za lehčího favorita, v tabulce totiž hosty těšil před domácími jedenácti bodový náskok.

A hned od úvodní minuty Pardubice roli mírného favorita potvrzovaly, ač s velkým přispěním několika nepřesností domácího Dynama. To pak paradoxně vyprodukovalo první střelu na branku, zakončení Talovierova z úctyhodné vzdálenosti ale Hrnčíře nevystrašilo.  A tak mohli ve 14. minutě udeřit hosté. Cadu si po chybě Valenty položil obranu, v poslední chvíli však sám podklouzl a nabídl vracejícímu se Valentovi vykoupení. Dynamo se ukazovalo na soupeřově polovině v prvním poločase výjimečně. A když už ohrozilo brankáře Hrnčíře, vždy to bylo po centrovaném balónu. Pokusy Nováka a zaskakujícího kapitána Havla však klec hostujícího gólmana nenašly. Největší šanci tak měly po půlhodině hry Pardubice. Kostkův pokus z otočky ale parádním zákrokem zneškodnil Vorel. I proto dostali domácí další možnost ke změně skóre. Tradičně výborný centr Benjamina Čoliče ze standardní situace našel ve 36. minutě na zadní tyči Marko Alvira, který pohotovým volejem rozradostnil z části zaplněný Střelecký ostrov – 1:0. Více už toho zhruba šest stovek permanentkářů v první půli nevidělo.

Hned na startu druhého poločasu začaly Pardubice opět diktovat tempo hry. V 52. minutě navíc pálil nebezpečně Ewerton, Vorel jeho pokus ale nadvakrát zneškodnil. Po hodině hry dostali hosté další velkou příležitost ke srovnání skóre, když unikajícího Cadua zastavil nedovoleně Talovierov. Zhruba z 20 metrů pak zakončoval Ewerton, ale trefil pouze zeď vystavěnou z fotbalistů v černobílém. V 68. minutě se po závaru před brankou Pardubic na chvíli ocitl míč na cestě do branky, zvýšení rozdílu ve skóre ale nakonec obrana hostí pohotovým odkopem zamezila. Čtvrt hodiny před koncem se Pardubice dostaly řadou standardek do lehkého tlaku, kterému Jihočeši vzorně vzdorovali a mohli navíc udeřit z rychlých kontrů. Jeden takový zahodil Ekpai. Na druhé straně pak hasil protiútok včasným blokem Novák. Další minuty byly podstatně klidnější, Dynamo hrálo převážně na míči a nečelilo tak výraznějšímu tlaku soupeře. V 87. minutě mohlo být rozhodnuto, ve stoprocentní šanci ale selhal i vinou nerovného terénu střídající Dame Diop. Nakonec se o definitivum postaral tradiční exekutor Benjamin Čolič, který z přímého kopu překvapil brankáře Hrnčíře a přidal tak už svou osmou branku v sezoně - 2:0. Dynamo i díky jeho trefě bralo podruhé v řadě všechny tři body.

Příští víkend čeká Jihočechy duel v Teplicích. Na Stínadlech se svěřenci trenéra Davida Horejše představí v neděli 16. května. Úvodní výkop 32. kola je naplánovaný na 15 hodinu.

SK Dynamo České Budějovice – FK Pardubice 2:0 (1:0)

Branky: 36. Alvir, 90.+1 Čolič. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Kubr - Petřík (video). Bez karet. Diváci: 623 (omezený počet).

Sestavy: Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Talověrov, Novák - Brandner (46. Ekpai), Javorek (79. Diop), Valenta (38. Čavoš), Havelka (90. Kladrubský), Mršič - Alvir. Trenér: Horejš.

Pardubice: Hrnčíř - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka (87. Sychra) - Jeřábek (78. Pfeifer) - Kostka, Tischler, Ewerton (78. Šimek), Cadu (87. Sláma) - Černý (61. Huf). Trenér: Novotný.

Hlasy trenérů:

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Moc si ceníme vítězství nad kvalitním soupeřem. Těší mě, že se nám podařilo navázat na výhru z Příbrami. Pardubice vstoupily do utkání lépe, my jsme dělali hodně chyb. Nakopl nás až gól Alvira a také dvě rychlá střídání. Směrem dozadu jsme ve druhé půli působili kompaktně a v závěru přidali druhý gól. Jsem rád, že jsme to doma prolomili a vyhráli na svém hřišti po šesti kolech. Mám navíc velkou radost, že u toho mohli být i diváci, kteří nás od první minuty povzbuzovali. Byla utkání, která jsme odehráli lépe, ale nedotáhli jsme je k vítězství."

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "V první půli jsme byli lepší mužstvem, akorát nám chyběl v předfinální a finální fázi větší klid a lépe si tu situaci připravit. První poločas jsme zvládli dobře, až na ten moment, kdy jsme ze standardní situace nepokryli Alvira. Do druhé půle jsme chtěli jít stejně. A musím říct, že ani ta druhá část nebyla z naší strany špatná. Domácí byli nebezpeční ze standardních situací, ale jinak jsme tu hru měli v moci. Pokud jde o druhý gól, tak je to prostě chyba brankáře. Mrzí mě to protože Štěpán (Hrčníř) nepodal špatný výkon. Rád bych ho za něj pochválil, ale tohle prostě chyba je."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fortuna liga, fotbal, české budějovice, pardubice, HC Dynamo Pardubice, Střelecký ostrov, Benjamin Čolić, trenér, David Horejš, FK Teplice, SK Dynamo České Budějovice, Dame Diop, 1. česká fotbalová liga, Jaroslav Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá výhra v řadě. Dynamo oslavilo návrat diváků na Střelecký ostrov vítězstvím 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.