Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Loučící se Drobný: Mám trošku jiný názor na fotbal než někteří lidé, kteří tady v klubu pracují

Naposledy v první lize včera nastoupil za fotbalisty Českých Budějovic brankář Jaroslav Drobný. Podle jednačtyřicetiletého gólmana nastal čas na změnu klubu. Bývalý reprezentační brankář ještě neplánuje konec kariéry a chce pečlivě zvážit, kam přesně povedou jeho příští kroky.

Velké loučení a těsná porážka. Dynamo v emotivním utkání podlehlo Slovácku

Rozlučka bez sladké tečky. Hned dvě ikony českobudějovického Dynama se loučily s kariérou posledním domácím duelem aktuálního ročníku. Emotivní utkání však pro Jihočechy neskončilo tak, jak by si přáli. Slovácko totiž v prvním poločase proměnilo...

Jaroslav Drobný má za sebou působení v Panioniosu Atény, Fulhamu, Hertě Berlín, Bochumi, Hamburku, Brémách a naposledy Düsseldorfu. V české lize si už za České Budějovice zachytal v letech 1999 až 2001 a další starty přidal během posledního angažmá. Kádr Dynama doplnil v říjnu 2019.

"Rozhodnutí skončit v Budějovicích ve mně zrálo delší dobu. Dá se říct, že prakticky od zimy bylo skoro jisté, že tady po sezoně nebudu pokračovat. Mám trošku jiný názor na fotbal než někteří lidé, kteří tady v klubu pracují. Ale to je naprosto normální. Zkrátka všechno směřovalo k tomu, že v Budějovicích skončím," řekl Drobný v on-line rozhovoru s novináři po utkání 33. ligového kola se Slováckem, v něm Jihočeši prohráli 0:1.

Drobný se na jih Čech vrátil na podzim 2019 po 18 letech, které strávil v zahraničí. "Tenkrát mi to dávalo smysl. A moc Budějovicím děkuji, že jsem tu šanci dostal a mohl si tady ještě ligu zachytat. Realita je taková, že ten tým má v současnosti na to 11. až 12. místo v lize. Myslím si, že je pro mě správný čas na změnu," uvedl Drobný.

Zatím není rozhodnutý, kam po sezoně zamíří. Některé nabídky se mu rýsují, ale nechce se ukvapit. "Rozhodně neskočím hned po všem. Je tu jedna možnost z Německa, kde bych mohl pracovat jako trenér brankářů. Potom je i šance, že bych mohl pokračovat jako hráč v Řecku a také v jednom českém ligovém klubu. Ale musí to pro mě mít smysl. Jinak si klidně dám na rok pauzu," řekl.

V minulosti působil v Německu, Anglii, Nizozemsku a Řecku. "Kam mě to láká víc? Co se týče života, tak je to jasně Řecko. Ale když to vezmeme po fotbalové stránce, tak Německo je někde jinde. Bundesliga má úplně jiný level," uvedl Drobný.

Před včerejším utkáním se s ním Jihočeši oficiálně rozloučili. Klub zastupoval dlouholetý mládežnický trenér Jiří Vlček, jenž Drobného po jeho příchodu z Žirovnice vedl jako první kouč v Dynamu. "Když jsem tam Vlčáka viděl, měl jsem slzy na krajíčku. Vzpomínám, jak tady na nás řval, když jsme byli mladí. Ale nebýt jeho, nikam jsem to nedotáhl. Stejně tak moc rád vzpomám na další trenéry z Českých Budějovic Miroslava Jirkala nebo Pavla Tobiáše, který mi jako první dal šanci v první lize," řekl.

Neobává se, že by po jeho odchodu měli Jihočeši problémy na místě gólmana. "Je tu Vorlís (Vojtěch Vorel) a už by měl začít chytat pravidelně. Pak je tady Dan Kerl, který za poslední dobu hodně vyrostl a zasloužil by si, aby dostal šanci. Myslím si, že Budějovice to zvládnou," dodal Drobný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, první, 33. kolo, Č. Budějovice, Slovácko, Drobný, SK Dynamo České Budějovice, Jaroslav Drobný, Německo, Řecko, trenér, SV Werder Bremen, Fulham FC, Hamburger SV, Hertha BSC Berlin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loučící se Drobný: Mám trošku jiný názor na fotbal než někteří lidé, kteří tady v klubu pracují  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.