Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lvíčata na Střeleckém ostrově porazila Slovinsko. Trefil se Vitík

Česká fotbalová reprezentace do 21 let porazila v Českých Budějovicích výběr Slovinska 1:0. První zápas lvíčat v kvalifikaci o evropský šampionát rozhodla trefa Martina Vitíka z 89. minuty.

Česká reprezentace do 21 let porazila Slovinsko

Čtvrtek, 2. září 2021, 20:53

Lvíčata porazila Slovinsko a připsala si první výhru v kvalifikaci o mistrovství Evropy.
Lvíčata porazila Slovinsko a připsala si první výhru v kvalifikaci o mistrovství Evropy.

Na Střeleckém ostrově sledovalo utkání přes 1 500 diváků. Ti viděli od začátku nápor českého týmu. První nebezpečnou střelu vyslal na brankáře italské Parmy Martina Türka ve 14. minutě Tomáš Ostrák z hranice pokutového území, ale Slovinec míč vyrazil. O sedm minut pronikl po křídle Adam Gabriel a nahrál bývalému hráči Dynama České Budějovice Pavlu Šulcovi, který ale jen pár metrů před brankou trefil připraveného obránce.  

V první polovině utkání lvíčata přidala ještě několik pokusů, ale všechny byly neúspěšné. Vůbec největší šanci hostů v zápase měl ve 44. minutě Aljoša Matko. Ten se dostal do úniku a stál před českým brankářem anglického Manchesteru United Matějem Kovářem. Ten však jeho střelu po zemi vyrazil nohou.

V druhém poločase fanoušci na vážnější šanci čekali poměrně dlouho. Potleskem alespoň ocenili pokus liberckého Michala Fukaly, který napálil míč, jenž se odrazil před pokutové území. Pokus ale doplachtil do náruče slovinského brankáře. 

Trenér ocenil zázemí stadionu

S koncem zápasu lvíčata dostala Slovince pod tlak. V 88. minutě dostal křižnou přihrávku v pokutovém území olomoucký Kryštof Daněk, ale brankář Türk se skvěle přesunul a míč vyrazil před sebe. Tribuny nakonec o minutu později rozjásal obránce Sparty Praha Martin Vitík. Ten se trefil hlavou po rohovém kopu, který zahrával další fotbalista Sparty Adam Karabec. Český výběr do 21 let si tak připsal při tři body v prvním utkání kvalifikace o evropský šampionát. 

"Jsem šťastný, že se nám podařilo s těžkým soupeřem uspět. Na začátku kvalifikace je to veledůležitý krok, který nám může otevřít určité cesty. Nemůžeme ale být spokojeni s výkonem, ani hráči v kabině nejsou úplně spokojeni," zhodnotil utkání trenér Jan Suchopárek, který ale věří, že se tým bude v dalších zápasech zlepšovat. 

„Chyby v naší hře byly někdy zbytečné a nevynucené. S hráči se o tom pobavíme,“ přidal trenér. Ten zároveň ocenil zázemí na Střeleckém ostrově, kde se podle něj hráči cítili jako doma.

Už v pondělí mohou fanoušci na českobudějovický Střelecký ostrov vyrazit znovu. Lvíčata tam v pondělí 6. září vyzvou od 18 hodin Albánii.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Martin Vitík, Slovinsko, Střelecký ostrov, sportovní kvalifikace, Madeta Motor České Budějovice, AC Sparta Praha, Parma FC, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Ostrák, Adam Gabriel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata na Střeleckém ostrově porazila Slovinsko. Trefil se Vitík  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.