Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stanou se Budějovice novým domovem lvíčat? Reprezentace si pochvaluje zázemí

, aktualizováno 9. září 2021, 13:57

Dva zápasy, dvě výhry. Česká reprezentace do 21 let sehrála na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích dvě utkání kvalifikace o evropský šampionát a pozitivně hodnotí kromě výsledků i zázemí.

Jestli se ale hřiště na Střeleckém ostrově stane tím domácím pro český tým do 21 let, zatím není jasné. „Mohu potvrdit, že v Českých Budějovicích odehrajeme i další utkání proti Kosovu, které se uskuteční 12. října. S dalším odstupem potvrdíme také dějiště zbývajících dvou domácích utkání kvalifikace proti Anglii a Andoře,“ reagoval Martin Gregor, zástupce ředitele komunikace FAČR a mluvčí reprezentace do 21 let.

Reprezentace U21 podle něj našla v Českých Budějovicích a okolí ideální podmínky pro přípravu. Tým na jih Čech jezdí už od roku 2019. „Stadion Dynama poskytuje výborné zázemí, máme zde i výbornou podporu fanoušků, které si velmi vážíme. Stadion je velmi útulný a s veškerým servisem, který reprezentační tým potřebuje,“ ocenil Gregor.

„Na jih Čech se rádi vracíme“

Letos trénovala lvíčata na hřišti ve Zlivi. Regenerační zázemí měl výběr v nedalekém hotelu Diamant v Hluboké nad Vltavou, kde se tým pravidelně ubytovává. „To vše jsou důležité faktory, které mají samozřejmě pozitivní vliv na optimální přípravu na utkání,“ shrnul mluvčí.

Česká reprezentace do 21 let porazila Albánii 4:0

Pondělí, 6. září 2021, 21:31

Tomáš Ostrák v souboji o míč.
U výhry českého týmu do 21 let byl i Adam Karabec.

„Vše hodnotíme velice kladně, při každém soustředění a domácím zápase v Českých Budějovicích jsme byli vždy s poskytnutým zázemím, službami a také ochotou a vstřícnosti místních, ať už jde o stadion, tréninková hřiště či hotel, nadmíru spokojeni. Proto se na jih Čech vždy velmi rádi vracíme,“ dodal Gregor.

Lvíčata v září porazila na Střeleckém ostrově Slovinsko 1:0 a Albánii 4:0. Reprezentace si tak připsala důležité body do kvalifikace o evropský šampionát. Ve skupině má Česko ještě Kosovo, Anglii a Andorru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, budějovice, stadion, reprezentace, kvalifikace, České Budějovice, Střelecký ostrov, Česko, Martin Gregor, Andorra, Anglie, Kosovo, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanou se Budějovice novým domovem lvíčat? Reprezentace si pochvaluje zázemí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.