Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lvíčata se vrátí do Budějovic, odstartoval předprodej vstupenek

Už 12. října se na stadion českobudějovického Dynama vrátí reprezentační fotbal. Národní výběr do 21 let tam vyzve Kosovo. Lvíčata mají na Střelecký ostrov dobré vzpomínky, letos tam tým při kvalifikaci o evropský šampionát porazil Slovinsko i Albánii.

Realizační tým ani hráči se po úspěšných zápasech netajili tím, že se jim podmínky v Českých Budějovicích a okolí zamlouvají„Stadion Dynama poskytuje výborné zázemí, máme zde i výbornou podporu fanoušků, které si velmi vážíme. Stadion je velmi útulný a s veškerým servisem, který reprezentační tým potřebuje,“ zhodnotil Martin Gregor, zástupce ředitele komunikace FAČR a mluvčí reprezentace do 21 let.

Kvalifikace ME U21 / Skupina G

1. Česko / 2 zápasy / 6 bodů
2. Anglie / 1 zápas / 3 body
3. Slovinsko / 2 zápasy / 3 body
4. Albánie / 2 zápasy / 3 body
5. Kosovo / 2 zápasy / 3 body
6. Andorra / 3 zápasy / 0 bodů
 

„Jsme velice rádi, že se znovu můžeme představit v Českých Budějovicích. V září jsme zde měli skvělé podmínky pro přípravu i samotné zápasy se Slovinskem a Albánií, také na stadionu vládla výborná kulisa a měli jsme opravdové domácí prostředí. A všichni věříme, že zde zvládneme i další domácí zápas s Kosovem. Rád bych pozval všechny fanoušky na stadion, těšíme se na jejich podporu,“ vzkázal Jan Suchopárek, trenér české reprezentace U21.

Lvíčata na jihu Čech porazila Slovinsko 1:0 a Albánii 4:0. Už 7. října je vyzve právě Kosovo na svém hřišti a 12. října se stejné týmy potkají v Budějovicích. Vstupenky za jednotnou cenu 100 korun najdou zájemci na webu vstupenkyfotbal.cz.

Český výběr narazí ve skupině také také Andorru a Anglii. S posledním zmíněným výběrem se lvíčata střetnou 11. listopadu venku a 3. června příštího roku doma. 

Na mistrovství Evropy v roce 2023, které pořádají Rumunsko s Gruzií, postoupí přímo vítězové devíti kvalifikačních skupin a tým s nejlepší bilancí na druhém místě. Dalších osm týmů z druhých míst budou bojovat o čtyři postupové pozice v baráži. Domácí pořadatelské země mají účast na šampionátu jistou.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, reprezentace, kvalifikace, lvíčata, České Budějovice, Albánie, Slovinsko, Kosovo, Střelecký ostrov, Česko, Andorra, Fotbalová asociace České republiky, Martin Gregor, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata se vrátí do Budějovic, odstartoval předprodej vstupenek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.