Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na závěr roku Dynamo remizovalo v Liberci

V 19. kole FORTUNA:LIGY a také posledním utkání v letošním kalendářním roce fotbalisté Dynama remizovali na hřišti Slovanu Liberec 0:0. Jihočeši si vytvořili mnohem více gólových příležitostí, ale nedokázali z nich vstřelit ani jednu branku. Dvakrát je zastavila také branková konstrukce.

Do sestavy se po karetním trestu vrátil Jakub Hora, jinak zůstala sestava Dynama od posledního utkání s Olomoucí beze změn. O první střelecký pokus na branku se postaral Fortune Bassey, když se prosadil přes protihráče, ale zamířil jenom doprostřed. Liberec dokázal zahrozit po pravé straně, kde pronikl Jan Matoušek a jeho sražená přihrávka před branku skončila těsně nad břevnem.

Centimetry ke skórování chyběly Jihočechům ve třicáté minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval Bassey do tyčky, od které míč odrazil a šanci dorazit měl Škoda. Míč však pouze lehce posunul do branky a na brankové čáře ho zachytil Knobloch. Branková konstrukce zastavila Dynamo ještě jednou, protože do břevna zakončil Mick Van Buren.

Další příležitosti ke skórování mělo Dynamo po přestávce. Ve vápně se šikovně uvolnil Matej Mršić, ale jeho pokus z otočky liberecký gólman zlikvidoval. K nadějné hlavičce se poté dostal Michal Škoda, jenže branku soupeře netrefil. Neuspěl ani Fortune Bassey, jehož technickou ránu vytáhl dobrým zákrokem Knobloch.

Největší příležitost Slovanu v celém zápase přišla v posledních deseti minutách. Ostrý centr střídajícího Stocha dokázal tečovat Rondić, ale míč se zastavil na břevně a odrazil se těsně před brankovou čáru. Závěr zápasu přinesl několik žlutých karet, ale branku ani jeden z týmů vstřelit nedokázal.

FC Slovan Liberec – SK Dynamo 0:0(0:0)

Žluté karty: Rabušic, Rondić - Valenta, Mršić, Hora, Talovierov, Brandner, Hora, Bassey, Vorel, Rozhodčí: Franěk – Kubr, Arnošt, Diváci: 1000

Liberec: Knobloch – Gebre Selassie (71. Rondić), Chaluš, Plechatý, Mikula – Tiéhi, Havelka (59. Stoch) – Jan Matoušek (71. Koscelník), Ch. Frýdek (90. Purzitidis), Tupta (90. Fukala) – Rabušic.

Dynamo: Vorel – Talovierov, Králik, L. Havel – Čolić, Hora, M. Valenta (88. Čavoš), Mršić (71. Brandner) – Michal Škoda (76. Mihálik), Van Buren, Bassey. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Slovan, České Budějovice, Liberec, fotbal, HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Fortune Bassey, 1. česká fotbalová liga, Jakub Hora, Matej Mršić, Jan Matoušek, Mick van Buren, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na závěr roku Dynamo remizovalo v Liberci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.