Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo před začátkem jara posílí stoper Konda. V sobotu Jihočeši vyzvou Spartu

Náročný začátek jarní části sezony čeká českobudějovické Dynamo. Jihočeši vyzvou v prvních dvou domácích zápasech Spartu a Plzeň. I přes odchody důležitých hráčů vedení klubu věří, že se podaří splnit cíl v podobě umístění do 10. místa. Tým posílí stoper Ishaku Konda z Ghany, klub zároveň řeší budoucnost mladých hráčů.

„Soustředění splnilo účel, odehráli jsme kvalitní zápasy. Budeme chtít navázat na výkony z podzimu. Pro mě osobně je důležité to, že se posouvá samotná hra. Touhle cestou chceme jít i na jaře. Čeká nás opravdu těžký začátek s dobrými soupeři. Je škoda, že na stadionu nebudou fanoušci,“ řekl na tiskové konferenci trenér Dynama David Horejš.

Jihočechy v sobotu doma vyzvou Spartu, poté se venku střetnou s Hradcem Králové a následně je čeká další těžký zápas na Střeleckém ostrově, kam přijede Viktoria Plzeň.

Konda hostoval v Estonsku

Dynamo v zimní přestávce opustili útočník Fortune Bassey a obránce Maksym Talovjerov. Za druhého jmenovaného získal klub posilu, kterou je dvaadvacetiletý Ishaku Konda. Ten naposledy hostoval v estonském klubu Paide Linnameeskond a zkušenosti sbíral také v druholigovém rakouském Paschingu. Dynamo si ho vybralo díky spolupráci s analytickou společností 11Hacks.

„Mají od nás data a požadavky, na základě kterých dostaneme určitý počet hráčů. Ty následně pečlivě sledujeme. Tohle je mladý fotbalista s potenciálem a případnou možností ho v budoucnu zpeněžit,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Sivok.

Program Dynama 
5. února Dynamo - Sparta
12. února Hradec Králové - Dynamo
19. únor Dynamo - Viktoria Plzeň

Konda přichází na hostování s opcí z ghanského klubu Asokwa Deportivo FC. Realizační tým chce ještě poznat jeho přístup a charakter. 

„Čekali jsme, že odjede na soustředění, ale došlo ke komplikacím. Uvidíme, v jakém stavu k nám dorazí, jestli to bude okamžitá posila. To se teprve uvidí,“ shrnul trenér Dynama Horejš.

Vedení věří v umístění do 10. místa

Kromě Kondy Dynamo v zimě posílil také ruský obránce Maksim Matvejev. Ten si podle vedení klubu v přípravě řekl o místo v základní sestavě a prokázal kvalitu a dobrý přístup a charakter. David Horejš si pochvaloval také přístup odchovanců Dynama, kteří odcestovali na soustředění v Turecku.

„Byla to pro ně dobrá zkušenost. Teď je to o tom zvolit citlivě správnou cestu pro jejich rozvoj,“ naznačil Horejš. O budoucnosti jednotlivých hráčů se bude rozhodovat v nadcházejících dnech, podle Tomáše Sivoka bude Dynamo jednat s Táborskem a Pískem o možnosti hostování pro některé mladíky.

Tomáš Sivok už dříve řekl, že by pro mladé fotbalisty měl být vzorem Fortune Bassey, jehož přestup do Ferencvárose byl nejdražší v historii klubu. „Myslím si, že by Dynamo mělo jít touto cestou a vychovávat hráče pro nejlepší týmy. Je na nás, abychom nachystali další kluky a potvrdili, že tady fotbal umíme dělat,“ uvedl Sivok.

Před sezonou si dalo Dynamo za cíl umístit se do 10. místa. „Věřím, že se nám tento sportovní cíl podaří naplnit,“ sdělil majitel klubu Vladimír Koubek.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky fotbal, dynamo, budějovice, přestupy, příprava, SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, Konda, FC Viktoria Plzeň, Ishaku Konda, Ghana, Tomáš Sivok, FC Hradec Králové, David Horejš, Fortune Bassey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo před začátkem jara posílí stoper Konda. V sobotu Jihočeši vyzvou Spartu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.