Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Sivok končí v Dynamu. Oznámil to po remíze v Hradci Králové

, aktualizováno 13. února 2022, 7:52

Nečekaný závěr mělo sobotní utkání Dynama v Hradci Králové. Po napínavém zápase, který skončil remízou, měl přijít za hráči budějckého týmu sportovní ředitel Tomáš Sivok a oznámit, že ve funkci okamžitě končí. Informaci přinesl server isport.cz.

„Pánové, ve funkci okamžitě končím,“ tato slova měla zaznít v kabině Dynama po zápase s Hradcem Králové. Vyřknout je měl sportovní ředitel týmu Tomáš Sivok. Podle serveru isport.cz měl před celou kabinou a realizačním týmem poměrně obšírně vysvětlit své důvody odchodu. Tím nejzásadnějším problémem mají být neshody s majitelem klubu Vladimírem Koubkem. „Svým rozhodnutím mě překvapil. Řekl jsem mu, že se sejdeme v příštím týdnu a probereme vše v klidu, bez emocí,“ řekl Vladimír Koubek. „Tomáše jsem si vždy vážil, uznával ho a po celou dobu měl moji podporu,“ dodává šéf českobudějovického klubu.

Podle serveru celý zápas, který Sivok sledoval z hlediště, nic nenasvědčovalo tomu, že by se k něčemu podobnému schylovalo. I přesto ale bývalý kapitán reprezentace v pozici po půl roce končí. „Tomáš Sivok se ve funkci sportovního ředitele dopustil několika zásadních manažerských chyb, které jsem mu vytkl,“ uvádí předseda představenstva SK Dynamo.

„Bohužel, mou kritiku nepřijal. Naopak. Ale chybovat v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR, není možné,“ jmenuje konkrétní důvody Koubek.

Odvolání Martina Vozábala? Ztráta důvěry k jeho práci, stojí v prohlášení

Fotbalové Dynamo zveřejnilo první oficiální informace k odvolání Martina Vozábala z pozice sportovního manažera. Důvodem je podle vedení klubu ztráta důvěry k jeho práci. V souvislosti s jeho koncem se mluví o možném příchodu bývalého rozhodčího...

Sivok v srpnu 2021 nahradil ve funkci Martina Vozábala, kterého odvolal ředitel klubu Koubek. „Důvodem tohoto rozhodnutí je ztráta důvěry k práci Martina Vozábala, protože předseda představenstva byl nucen v posledních týdnech opakovaně a významně zasahovat do práce sportovního úseku. Z těchto důvodů předseda představenstva aktuálně jedná o personálním posílení sportovního úseku klubu,“ odůvodnilo tehdy Dynamo změnu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo | Zdroj isport.cz

Štítky Dynamo, Tomáš Sivok, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, předseda představenstva, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Matoušek

Tohle je fakt "vynikající" zpráva. Bože.

Sobota, 12. února 2022, 21:49Odpovědět

Sivok končí v Dynamu. Oznámil to po remíze v Hradci Králové  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.