Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Majitel Dynama se omluvil Sivokovi. Klub potvrdil platnost smlouvy s van Burenem

, aktualizováno 17. února 2022, 9:51

Strhnutí 19 bodů a pád Dynama na dno ligové tabulky. Tento scénář včera popsal server iSport.cz kvůli údajnému falešnému podpisu na smlouvě Micka van Burena, který na jihu Čech hostuje ze Slavie. Předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík ale dnes informoval, že českobudějovický klub potvrdil platnost této smlouvy. Budějcké Drbně to řekl také mluvčí Dynama.

Ve hře má být 19 bodů, které Jihočeši získali s Mickem van Burenem, informoval včera server iSport.cz. Problém má být s podpisem na smlouvě o hostování, kterou Dynamo uzavřelou s pražskou Slavií. Server uvedl, že na kontraktu z loňského září není pravý podpis majitele klubu Vladimíra Koubka. Pokud by se to potvrdilo, hrozila by českobudějovickému klubu kontumace. Věcí se má dnes zabývat disciplinární komise, uvedl server. 

Mick van Buren zasáhl do 14 utkání, a tak by Dynamo mimo hřiště bojovalo o celkem 19 bodů. Klub by v nejhorším možném scénáři klesl na poslední místo s osmi body. Situaci se dnes ráno snažil uklidnit předseda představenstva SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík„Dynamo České Budějovice nám dnes na naši žádost potvrdilo platnost smlouvy hráče Micka van Burena,“ vzkázal přes svůj twitterový účet. 

Budějcké Drbně to potvrdil také mluvčí Dynama Michal Průcha„V sobotní tiskové zprávě klubu došlo k nešťastné interpretaci o platnosti podpisu a klub se tímto Tomáši Sivokovi omlouvá. SK Slavia Praha a SK Dynamo si navzájem potvrdily platnost smlouvy Micka Van Burena o hostování v Dynamu České Budějovice. Všechny závazky z této smlouvy o hostování včetně finančních jsou řádným způsobem plněny. Stejné stanovisko klub sdělil k dotazu disciplinární komise FAČR,“ sdělil.

O údajném falešném podpisu se mluví od chvíle, kdy odstoupil Tomáš Sivok z pozice sportovního ředitele. Vladimír Koubek o něm promluvil ve vyjádření, kde reagoval na Sivokův odchod. „Tomáš Sivok se ve funkci sportovního ředitele dopustil několika zásadních manažerských chyb, které jsem mu vytkl. Bohužel, mou kritiku nepřijal. Naopak. Ale chybovat v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR, není možné,“ vzkázal mimo jiné vystudovaný právník. Podrobnosti k této věci ale neuvedl.  

Podpis kontraktu o hostování Micka van Burena komentoval v rozhovoru iSport.cz Tomáš Sivok. „Zajímalo mě, kdo to udělal, přišlo mi to jako šílenost. Já administrativu nedělal, sám jsem podepisoval jen nového šéfa akademie Aleše Křečka a pár hráčů jsem připodepisoval s panem Koubkem. Ten podpis na Van Burenově smlouvě už dál neřešil s tím, že se hlavně musíme zbavit Micka, který byl z Koubkova pohledu drahý,“ řekl.

Hořké loučení se Sivokem. Čelí lživým obviněním, vzkázal jeho agent

Dynamo zažívá po sobotním zápase s Hradcem Králové další zemětřesení. Klub opouští bývalý reprezentant Tomáš Sivok. Majitel klubu Vladimír Koubek mu ve svém vyjádření nepoděkoval, místo toho upozornil na jeho chyby. Budějcká Drbna popisuje...

Jaroslav Tvrdík včera na svém twitterovém účtu okolnosti označil za "nepochopitelnou ostudu". „Postupovali jsme zcela v souladu s fotbalovými standardy. Smlouvu ověřenou notářem jsem ve fotbale za dobu svého působení nezažil. Jestli vedení Dynama smlouvu nepodepsalo, měli hráče poslat zpět po prvním tréninku. Asi si všimli, že za ně nějaký blonďák z Nizozemí hraje! Hrůza,“ reagoval také včera na jeden z komentářů. Nyní se zdá, že se věc vysvětlila a oba kluby si celou situaci vyjasnily.

Dynamo prochází od soboty turbulentním obdobím. V sobotu z funkce odstoupil Tomáš Sivok, což vyvolalo přestřelku mezi ním a Vladimírem Koubkem. Sivokův agent Jiří Müller řekl, že jeho klient čelí lživým obviněním. 

Skončil také šéftrenér klubové akademie Aleš Křeček. Toho nahradil Stanislav Rožboud. Výkonným ředitel Akademie je Petr Benát a sportovní úsek po Tomáši Sivokovi přebere dočasně generální sekretář Milan Čadek.

Jan Jílek pro Budějckou Drbnu reagoval na spekulace ohledně případného působení v českobudějovickém Dynamu. Bývalý předseda krajského fotbalového svazu a profesionální rozhodčí podle svých slov nabídku z klubu nedostal ani ji neočekává. Kromě...

Včera vydalo Dynamo další stanovisko, ve kterém dementovalo spekualce ohledně příchodu Jana Jílka do struktur klubu. Mimo jiné bývalý předseda krajského fotbalového svazu Budějcké Drbně poskytl rozsáhlé vyjádření, ve kterém vysvětlil okolnosti, a zároveň řekl, že věc řeší se svým právním zástupcem. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, budějovice, fotbal, koubek, body, van buren, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Sivok, Mick van Buren, Jaroslav Tvrdík, SK Slavia Praha, Česko, Aleš Křeček, Fotbalová asociace České republiky, Jiří Müller, Petr Benát

Majitel Dynama se omluvil Sivokovi. Klub potvrdil platnost smlouvy s van Burenem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.