Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hořké loučení se Sivokem. Čelí lživým obviněním, vzkázal jeho agent

Dynamo zažívá po sobotním zápase s Hradcem Králové další zemětřesení. Klub opouští bývalý reprezentant Tomáš Sivok. Majitel klubu Vladimír Koubek mu ve svém vyjádření nepoděkoval, místo toho upozornil na jeho chyby. Budějcká Drbna popisuje turbulentní dění v českobudějovickém klubu, do kterého chce Koubek zapojit bývalého rozhodčího Jana Jílka či Emila Kristka.

Tiskové konference českobudějovického Dynama jsou symbolikou toho, jak turbulentním obdobím klub prochází pod novým majitelem Vladimírem Koubkem. Když zkušený podnikatel oznámil, že Dynamo odkoupil, seděli po jeho boku manažer Martin Vozábal a mluvčí Aleš Strouha. Oba dva už jsou z klubu pryč. Když se Koubek setkal s novináři před začátkem jara, seděl vedle něj sportovní manažer Tomáš Sivok. I ten už Dynamo opustil, jak včera informoval server iSport.cz

 „Tomáš Sivok se ve funkci sportovního ředitele dopustil několika zásadních manažerských chyb, které jsem mu vytkl. Bohužel, mou kritiku nepřijal. Naopak. Ale chybovat v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR, není možné,“ reagoval včera Vladimír Koubek na odchod Tomáše Sivoka z funkce sportovního ředitele. 

Nepomohl ani nejdražší prodej v historii klubu

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Vyjádření i dění v klubu vzbudilo vlnu reakcí nejen mezi fanoušky. „Jak tohle můžete pustit ven. Neuvěřitelný. To by neudělal FK Řeporyje. To se fakt nevidí,“ glosoval vyjádření klubu řeporyjský starosta Petr Novotný (ODS). Podle bývalého fotbalisty a současného komentátora Antonína Rosy z vyjádření čiší "obrovský amatérismus". Rozhořčení jsou i někteří fanoušci.

Své vyjádření k celé věci zveřejnil na svém Twitteru také sportovní agent Jiří Müller, který Tomáše Sivoka zastupuje. „Dehonestující prohlášení pana Dr. Koubka na adresu Tomáše Sivoka jsou příkladem nezvládnutí situace a snahou zakrýt skutečný stav věci,“ napsal mimo jiné. 

Odchod Sivoka připomíná v mnoha ohledech situaci kolem jeho předchůdce Martina Vozábala. Ani v jednom případě nezazněla z úst majitele klubu poděkování za odvedenou práci. Koubkova vyjádření vzbuzovala spíše otazníky a místo toho, aby se podnikatel snažil situaci uklidnit, upozorňoval na chyby obou manažerů.

Nečekaný závěr mělo sobotní utkání Dynama v Hradci Králové. Po napínavém zápase, který skončil remízou, měl přijít za hráči budějckého týmu sportovní ředitel Tomáš Sivok a oznámit, že ve funkci okamžitě končí. Informaci přinesl server isport.cz.

Za to sklidil od části veřejnosti kritiku. V případě bývalého kapitána fotbalové reprezentace se reakce na internetu od sobotního večera valí jako lavina. Tomáš Sivok byl ve funkci od srpna loňského roku. Ve vedení sportovního úseku se mu podařilo mimo jiné poslat Maksyma Talovjerova do pražské Slavie a dotáhnout největší přestup v historii Dynama, což byl odchod Basseye do Ferencvárose.

Využíval moderní technologie, věnoval se práci s daty, plánoval stáže v zahraničí, aby viděl, jak se dělá fotbal v Německu či Rakousku. Ani za to si ale od Vladimíra Koubka nezasloužil poděkování a za velmi hořkých okolností klub opouští. Situaci mají podle šéfa klubu oba muži řešit příští týden.

Sivok v Turecku řeší příchod stopera. Chci sbírat zkušenosti v zahraničí, říká

V Turecku si užívá místní kuchyni, a zároveň dotahuje příchod nové posily. Sportovní ředitel českobudějovického Dynama Tomáš Sivok odletěl s týmem na soustředění do země, kde strávil velkou část své kariéry. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu...

Zatímco na hřišti se Jihočechům daří, uvnitř klubu to vře. Odchody se od nového majitele daly očekávat, jejich počet i následná prezentace ale vzbuzují u řady fanoušků pocit nejistoty. „Všichni jsou mrzutí a naštvaní. Atmosféra tam prý není vůbec dobrá,“ řekl Budějcké Drbně zdroj, který má k dění v klubu blízko. 

Zapojí se do dění v klubu Jan Jílek?

„Personální změny byly nutné. Dřívější osádka zaměstnanců neakceptovala moje požadavky na způsob práce a na záměr rozvoje klubu. Potřeboval jsem podporu všech zaměstnanců. To se mi nedostalo. Tak to bývá. Když si koupíte firmu, musíte dělat personální změny,“ řekl Koubek pro klubový web.

Z některých výstupů je možné předvídat, co se nyní v klubu bude dít. Už dlouho se v jeho okolí pohybuje výkonný ředitel hokejové Dukly Jihlava Emil Kristek. Fanoušci ho mohli vidět při utkáních, když vítal hosty ve VIP zóně. Vladimír Koubek by jeho pozici chtěl posílit. 

„Je můj dlouholetý kamarád-známý. Už jsme spolu jednou v klubu působili. Rozhodně má spoustu zkušeností. My Emila na volné bázi využíváme ke spolupráci. Budu rád, když se více zapojí do práce v našem klubu, protože je zatím angažován v Dukle Jihlava,“ vzkázal Koubek. 

Podobně pak komentoval i spolupráci s Janem Jílkem, což je mimo jiné bývalý profesionální rozhodčí. „Honza Jílek je nepochybně velmi zkušený funkcionář. Je to minulý předseda krajského fotbalového svazu a současný člen výkoného výboru krajského fotbalového svazu. Je to člověk s rozsáhlými zkušenostmi i z oblasti regionální politiky (Je dlouholetým starostou Jankova, pozn. red.). Určitě se snažím jeho zkušeností využít a věřím, že dříve nebo později přijde doba, kdy Honzu Jílka využijeme i v klubu,“ popsal majitel klubu. 

Tomáš Sivok pro server iSport.cz dnes potvrdil, že pro něj poslední kapkou bylo vyjádření Vladimára Koubka o spolupráci právě s Janem Jílkem a Emilem Krstkem. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, koubek, sivok, Tomáš Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Jan Jílek, Drbna.cz, FC Hradec Králové, HC Dukla Jihlava, Jiří Müller, Martin Vozábal, SK Slavia Praha, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořké loučení se Sivokem. Čelí lživým obviněním, vzkázal jeho agent  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.