Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lvíčata vyzvou v Budějcích vycházející hvězdy Premier League. S Anglií budou hrát o mistrovství Evropy

České Budějovice budou hostit vrchol kvalifikace o evropský šampionát fotbalistů do 21 let. Lvíčata si oblíbila zázemí na jihu Čech a sehrají tam i atraktivní duel s Anglií, kde působí fotbalisté z Liverpoolu, West Hamu či Brighotnu a dalších týmů z Premier League. Utkání je naplánované na 3. června, vstupenky se budou prodávat za několik týdnů.

Budějcké Drbně informaci potvrdil zástupce ředitele komunikace FAČR a tiskový mluvčí reprezentace do 21 let Martin Gregor„V Českých Budějovicích a jejich okolí jsme našli skvělé podmínky pro přípravu, vracíme se sem opakovaně již od září roku 2019 a odehráli zde také všechny tři domácí utkání v rozehrané kvalifikaci proti Slovinsku, Albánii a Kosovu,“ shrnul. 

Mužstvo je podle něj na Budějovice zvyklé a trenérům i hráčům vyhovují podmínky v blízkosti Hluboké nad Vltavou. Tým ocenil i podporu ze strany fanoušků na Střeleckém ostrově. 

„Pevně věříme, že na dosavadní odehrané zápasy navážeme i v klíčovém utkání s Anglií. Spoléhat budeme právě také na podporu zaplněného stadionu na Střeleckém ostrově,“ vzkázal Gregor. 

Nastoupí Matěj Valenta?

Hrát se bude o hodně. Česko a Anglie bojují o postup z prvního místa, první zápas skončil na stadionu v Burnley 3:1 pro domácí. Lvíčata jsou nyní první s náskokem tří bodů, Anglie má ale dva zápasy k dobru. Vstupenky by se měly prodávat na přelomu dubna a května.

„S očekáváním jsme věřili, že by se zápas s Anglií mohl konat na našem stadionu. Lvíčata si to u nás oblíbila, našla tu zázemí a kvalitní podmínky. Samozřejmě je to dobrá reklama i pro celý klub a město. Věříme, že si tým z Albionu nenechají ujít ani naši fanoušci a bude to vydařená tečka za úspěšnou sezonou,“ reahoval mluvčí Dynama Michal Průcha.

Součástí anglického výběru do 21 let jsou například Curtis Jones z Liverpoolu, Tariq Lamptey z Brightonu, Jacob Ramsey z Aston Villy nebo třeba Ben Johnson, spoluhráč českých fotbalistů z West Hamu. Pro fanoušky může být zajímavé, že se do poslední nominace lvíčat dostal domácí Matěj Valenta, který by se v červnu mohl na hřišti objevit. Po atraktivním duelu vyzvou Češi v posledním utkání Andorru. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky lvíčata, budějovice, fotbal, Anglie, Česko, stadion, jižní čechy, Premier League, fotbalista, Mistrovství Evropy ve fotbale, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Liverpool FC, West Ham United FC, Martin Gregor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata vyzvou v Budějcích vycházející hvězdy Premier League. S Anglií budou hrát o mistrovství Evropy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.