Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hráči Liverpoolu, Arsenalu či West Hamu míří do Budějovic. V nominaci lvíčat nechybí Valenta

Český výběr do 21 let čeká klíčový zápas v boji o evropský šampionát. Lvíčata vyzvou na českobudějovickém Střeleckém ostrově Anglii, která míří na jih Čech se soupiskou plnou hráčů z Premier League. Zápas začíná 3. června v 18 hodin.

Čeští fotbalisté drží ve skupině první místo, ale Anglie má dvě utkání k dobru a ztrátu pouhé tři body. Kromě zápasu s Anglií čeká lvíčata také utkání s Andorrou, které se odehraje 13. června v Brně.

„Na začátku kvalifikace jsme měli vizi, že nastane moment, který nastává. To znamená, že se sejdeme před rozhodujícím zápasem s Anglií a budeme očekávat skvělé publikum na skvělém stadionu. Hrajeme o přímý postup s Anglií a věřím, že se všichni na tenhle zápas těšíme,“ řekl na tiskové konferenci při představení soupisky trenér Jan Suchopárek

Realizační tým strávil drtivou většinu času při domácích zápasech právě na jihu Čech. „Veškeré věci mimo hřiště jsou velice dobře zajištěné a už je to jen na nás, respektive na hráčích, jak bude náš výkon na hřišti vypadat,“ přidal.

Suchopárek přiznal, že je Anglie favoritem. Tým vyhrál mistrovství světa do 17 let a řada fotbalistů působí v Premier League či nižších anglických soutěžích. „V prvním zápase jsme viděli, jak obrovská kvalita v soupeři je,“ uvědomuje si trenér, který ale věří, že Češi podají lepší výkon než při venkovním zápase v Burnley, kdy domácí vyhráli 3:1.

Realizační tým povolal na sraz čtyři nováčky mimo jiné kvůli žlutým kartám. V nominaci nechybí záložník českobudějovického Dynama Matěj Valenta, který se účastnil posledního srazu a připsal si start proti Albánii. „Do reprezentace se vracím po čtyřech letech a je to nejvíc, čeho můžete ve fotbale dosáhnout,“ řekl po březnové nominaci. Vstupenky jsou k dispozici na Ticketportal. V den nominace už jich ale zbývalo jen několik málo stovek. 

Soupiska Česko
Brankáři
: Vítězslav Jaroš (Notts County / Ang.), Matěj Kovář (Burton Albion / Ang.), Jakub Markovič (FK Pardubice)
Obránci: Martin Cedidla (FC Fastav Zlín), Denis Donát (MFK Chrudim), Adam Gabriel (AC Sparta Praha), David Jurásek (SK Slavia Praha), David Pech (FK Mladá Boleslav), Karel Pojezný (FK Pardubice), Martin Vitík (AC Sparta Praha)
Záložníci: Lukáš Červ (FK Pardubice), Kryštof Daněk (SK Sigma Olomouc), Petr Jaroň (FC Baník Ostrava), Filip Kaloč (FC Baník Ostrava), Adam Karabec (AC Sparta Praha), Michal Kohút (1. FC Slovácko), Filip Souček (AC Sparta Praha), Pavel Šulc (FC Viktoria Plzeň), Matěj Valenta (SK Dynamo České Budějovice), Jan Žambůrek (Viborg / Dán.)
Útočníci: Tomáš Čvančara (AC Sparta Praha), Daniel Fila (SK Slavia Praha), Václav Sejk (FK Teplice)

Soupiska Anglie
Brankáři
: Joe Bursik (Stoke City), James Trafford (Bolton Wonderers, host. z Manchester City), Carl Rushworth (Walsall, host. z Brighton & Hove Albion)
Obránci: Max Aarons (Norwich City), Charlie Cresswell (Leeds United), Taylor Harwood-Bellis (Stoke City, host. z Manchester City), Levi Colwill (Huddersfield Town, host. z Chelsea), James Hill (AFC Bournemouth), Luke Thomas (Leicester City), Ben Johnson (West Ham United), Djed Spence (Nottingham Forest, host. z Middlesbrough)
Záložníci: Tommy Doyle (Cardiff City, host. z Manchester City), Jimmy Garner (Nottingham Forest, host. z Manchester United), Morgan Gibbs-White (Sheffield United, host. z Wolverhampton Wanderers), Jacob Ramsey (Aston Villa), Curtis Jones (Liverpool), Harvey Elliott (Liverpool), Ryan Sessegnon (Tottenham Hotspur)
Útočníci: Cameron Archer (Preston North End, host. Aston Villa), Flo Balogun (Middlesbrough, host. z Arsenal), Anthony Gordon (Everton), Angel Gomes (Lille), Keane Lewis-Potter (Hull City), Emile Smith Rowe (Arsenal) 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, české budějovice, Česko, Anglie, lvíčata, Liverpool FC, Arsenal FC, SK Dynamo České Budějovice, Matěj Valenta, West Ham United FC, Premier League, AC Sparta Praha, Manchester City FC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Liverpoolu, Arsenalu či West Hamu míří do Budějovic. V nominaci lvíčat nechybí Valenta  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.