Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tři hráči opouští B tým Dynama. Jistotu postupu do ČFL klub stále nemá

Václav Bízek, Lukáš Perina a kapitán Jakub Pařízek se rozloučili s B týmem českobudějovického Dynama. Mladí fotbalisté míří za studiuem, dva se chtějí přesunout za oceán. V uplynulé sezoně pomohli klubu s bojem o postup do třetí nejvyšší soutěže, zatím ale není jasné, zda se tam B tým Dynama objeví.

Václav Bízek v Dynamu působil sedm sezon. „Do Budějovic jsem přišel z Vimperka, byl jsem tu na střídavý start a jednu sezonu jsem hrál za oba týmy. Určitě budu rád vzpomínat na skvělou partu, kterou jsme měli v týmu,“ popsal pro klubový web. Nyní míří devatenáctiletý fotbalista do Prahy, kde bude studovat. S fotbalem neskončí, ale v plánu má hrát krajskou soutěž. 

Stejně starý je Lukáš Perina. Odchovanec nosil černobílý dres 15 sezon. „Jsou tu fotbalové momenty, na které rád vzpomínám. Nejvíce však na strávený čas s klukama z týmu jak na hřišti, tak i mimo něj,“ zavzpomínal fotbalista, který si zahrál také nejvyšší futsalovou soutěž za PCO Dynamo. 

„Má cesta teď směřuje do USA, kde budu hrát fotbal na univerzitě a u toho studovat kondičního trenéra,“ popsal Perina a vzkázal, že se chce po čtyřletém studiu v Severní Karolíně vrátit zpět do pod Černou věž.

S Dynamem se rozloučil také univerzál Jakub Pařízek. Ten do klubu přišel z SK Mladé, poté hrál za Lokomotivu České Budějovice a hostoval ve třetiligovém Písku. Mladý fotbalista by se také rád podíval za oceán. 

„Sám stále nevím. Největší šancí je zahraniční studium v Kanadě spojené s univerzitním fotbalem. Pokud tato možnost nevyjde, rád bych zkusil studium na FTVS UK v Praze a k tomu stále pokračoval s fotbalem. Určitě nevylučuji možnost pokračování v Dynamu, ale pravděpodobnost není tak velká. Zažil jsem tu skvělé roky, našel si spoustu opravdových přátel, a na tuhle životní etapu budu rád vzpomínat, ale zároveň si myslím, že je čas se posunout a jít dál. Tímto bych chtěl všem jedincům, kteří byli po mém boku během působení v Dynamu, poděkovat,“ popsal.

Kapitán rezervy doufá, že se podaří postoupit do třetí nejvyšší soutěže. Jihočeši mají za sebou povedenou sezonu, kterou ukončili na druhém místě. Z ostatních druhých celků divizních soutěží mají nejlepší skóre, a tak teď musí klub čekat na to, zda někdo působení v ČFL neodhlásí. Podle informací redakce se tak doposud nestalo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, b tým, SK Dynamo České Budějovice, Česká fotbalová liga, fotbalista, soutěž, Praha, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, Vimperk, USA, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři hráči opouští B tým Dynama. Jistotu postupu do ČFL klub stále nemá  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.