Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo testuje stopera z Vlašimi. Klub stále čeká na obránce z Ghany

K fotbalistům českobudějovického Dynama se připojil šestadvacetiletý stoper David Broukal z druholigové Vlašimi. Fanouškům se představí v sobotu při přípravném utkání v Hluboké nad Vltavou, kde Jihočeši vyzvou Duklu Praha. Obránce Ishaku Konda, na kterého klub uplatnil opci, s týmem stále není.

David Broukal je v Dynamu na testech. „Jedná se o odchovance Slavie, hrál stabilně druhou ligu ve Vlašimi, která byla z osmdesáti procent složena z mateřských hráčů Slavie. I v této konkurenci se prosadil a pravidelně podával výkony, které ho opravňují k tomu, aby to zkusil výš. Má nejvyšší čas a věk zamířit do první ligy,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Milan Čadek.

Broukal začínal s fotbalem v Bohemians 1905. Poté se přesunul do Slavie, kde působil v mládežnických týmech. V roce 2017 zamířil do Olympie Hradec Králové (Radotín), kde si hrál druhou a třetí ligu. Od léta 2019 je fotbalistou FC Sellier & Bellot Vlašim, v druhé lize odehrál téměř 100 utkání. 

„Dynamo je velká značka a samozřejmě si chci vyzkoušet první ligu. Cítím, že bych se měl posunout a zkusit novou výzvu,“ řekl Broukal. Fanoušci Dynama by měli testovaného hráče vidět v sobotu při přípravném utkání v Hluboké nad Vltavou proti Dukle Praha. Výkop je v 11 hodin. „Měl bych odehrát celý zápas a pak se uvidí, co bude dál,“ naznačil fotbalista.

Jihočeši už před několika měsíci uplatnili opci na přestup po hostování Ishaku Kondy, který předvedl kvalitní výkony. Poté odletěl do rodné Ghany, kde si měl vyřídit víza. Doposud se podle informací redakce ke kádru nepřipojil. Trenér Jozef Weber na začátku přípravy řekl, že pokud se Konda nepřipojí do odjezdu na soustředění v Rakousku (11. července, pozn. redakce), bude to problém pro všechny. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, budějovice, přestupy, SK Dynamo České Budějovice, Vlašim, Ghana, fotbalista, FK Dukla Praha, Hluboká nad Vltavou, SK Slavia Praha, Bohemians 1905, FC Hradec Králové, FC Sellier & Bellot Vlašim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo testuje stopera z Vlašimi. Klub stále čeká na obránce z Ghany  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.