Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Musiol se blýskl hattrickem, béčko Dynama otočilo zápas v Hostouni

Jihočeským klubům, které působí ve třetí a čtvrté nejvyšší fotbalové soutěži, se o víkendu dařilo. Rezerva Dynama si připsala první výhru v ČFL, povedený vstup do sezony mají také divizní týmy z Českého Krumlova, Katovic či Lomu, za který se třikrát trefil Zbyněk Musiol.

Divizní soutěž a ČFL mají za sebou dvě úvodní kola, po kterých je většina jihočeských klůbu na předních příčkách. Obrat oslavil v Hostouni B tým Dynama, který sice prohrával, ale díky brankám Malechy a Charváta si Jihočeši nakonec odvezli tři body. 

„V zápase jsme předvedli herní výkon podobný tomu s Pískem, ale přidali jsme k němu daleko vice agresivity, počínali jsme si lépe v osobních soubojích, což nám přineslo ještě více brankových příležitosti a vyložených šancí. Zápas jsme odehráli ve velké intenzitě a soupeři jsme 85 minut dokázali nepříjemně zatápět. Museli jsme otáčet nepříznivý stav. To je další velké plus, že jsme dokázali venkovní zápas zvrátit v náš prospěch,“ zhodnotil pro klubový web trenér Dušan Žmolík.

Po výhře v jihočeském derby vybojovali remízu 2:2 fotbalisté Písku, kteří vyzvali Zbuzany. Podruhé v řadě se trefil Marek Kalousek„Nastala podobná situace jako v našem prvním letošním utkání proti Dynamu na budějovickém Složišti. Martin Voráček mi poslal míč dopředu a mně nezbývalo, než to propálit. Naštěstí to tam padlo i v tomto případě. Musel jsem to dát. Kdybych neproměnil, byla by to veliká chyba,“ shrnul po klubový web dvaadvacetiletý fotbalista. Ten byl i u první branky, když zahrával trestný kop, po kterém se z dorážky trefil Ondřej Běloušek. Fotbalisté Zbuzan pak vyrovnali v samotném závěru utkání.

Písek je po dvou kolech třetí, B tým Dynama drží devátou příčku. 

Lom vyhrál, Krumlov veze bod z Prahy

Na předních příčkách divizní soutěže jsou po dvou kolech hned tři jihočeské kluby. Lom doma přejel 4:0 Mariánské Lázně, když se třikrát prosadil útočník Zbyněk Musiol. Zkušený fotbalista si všechny branky rozdělil do celého zápasu, poslední přidal v 84. minutě. Jihočeši jsou rychle jediní, kteří neztratili ani bod, protože před týdnem porazili venku Rokycany. 

„Mohli jsme dát ještě další dva góly. Podali jsme velmi dobrý týmový výkon,“ zhodnotil utkání trenér Lomu Martin Bárta.

Bod přivezli z Příbrami fotbalisté Katovic díky remíze 2:2. V tabulce jsou zatím třetí před nováčkem soutěže z Českého Krumlova, který remizoval 1:1 s pražskou Aritmou. Vysokou výhrou se prezentovali fotbalisté Soběslavi, kteří doma dokázali porazit 4:0 Hořovice. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, výsledky, dynamo, lom, soběslav, Písek, musiol, HC Dynamo Pardubice, Zbyněk Musiol, Český Krumlov, Česká fotbalová liga, fotbalista, Katovice, soutěž, Zbuzany, 1. FK Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musiol se blýskl hattrickem, béčko Dynama otočilo zápas v Hostouni  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.