Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Táborsko vyhrálo díky brance v závěru utkání. Slaví také Lom

Staronový trenér Táborska Roman Nádvorník dovedl Jihočechy k důležitým třem bodům proti dosud neporažené Líšni. Rozhodla branka ze závěru utkání. V posledních vteřinách se prosadil také Jan Šimák, který v divizní soutěži dovršil obrat Lomu na hřišti Doubravky.

Roman Nádvorník má za sebou povedený vstup do nového angažmá. Táborsko uspělo v poháru a o víkendu doma porazilo Líšeň 1:0. O třech bodech rozhodl v 92. minutě Petr Plachý, když proměnil trestný kop. Líšeň prohrála poprvé v sezoně. 

„Hráči splnili to, co jsme si řekli. Enormní nasazení a fantastická bojovnost. Takticky jsme byli na Líšeň dobře připraveni,“ zhodnotil trenér, který poděkoval hráčům za odvedenou práci. Táborsko jede po reprezentační pauze do Opavy, nyní je na 12. místě s 11 body. 

Ve třetí lize prohrál B tým Dynama s Vltavínem 0:2. Za pražský klub se dvakrát prosadil Carlo Maria Maione. „Nevím, co na to říct, abych někoho neurazil. Nahrál jim první poločas, kdy šli do vedení 1:0. Šance na to, abychom s výsledkem něco udělali, jsme měli. Vypadalo to, že bychom se zápasem mohli něco udělat, ale nedali jsme šance. Uteklo nám to mezi prsty. Je to škoda,“ uvedl pro klubový web trenér Dušan Žmolík.

Písek prohrál ve Dvoře Králové 2:3. Jihočechům se povedl první poločas, v tom druhém ale inkasovali třikrát a pak už dokázali jen snížit. 

„Rozhodl zkrat ve druhém poločase, kdy jsme dostali tři góly za sebou. Po druhé obdržené brance z penalty jsme ve snaze o vyrovnání hru trochu otevřeli a inkasovali jsme potřetí. Pak jsme sice snížili, vynutili jsme si i tlak, už to ale byla z naší strany spíš křeč,“ shrnul trenér Milan Nousek. Rezerva Dynama je v ČFL na 13. místě, Písek je 14. těsně nad sestupovými příčkami. 

O třech bodech rozhodl Šimák

Povedený výjezd má za sebou Lom, který hrál s Doubravkou. Už ve 22. minutě vedli domácí 2:0, ale Jihočeši zaveleli k obratu a po brankách Slavíka a Grobára bylo vyrovnáno. V 90. minutě se pak prosadil zkušený Šimák. Lom tak vyhrál 3:2 je v divizní soutěži na druhém místě

Vysokou výhru 7:1 si doma připsali fotbalisté Katovic, kteří porazili Horní Břízu. Soběslav doma uhrála remízu 3:3 s Komárovem a bod za výsledek 1:1 si přivezl Český Krumlov z Mariánských Lázní. Katovice jsou čtvrté, Krumlov obsadil osmou příčku a Soběslav 15. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, Český Krumlov, okres Tábor, trenér, Jan Šimák, Líšeň, Roman Nádvorník, HC Dynamo Pardubice, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko vyhrálo díky brance v závěru utkání. Slaví také Lom  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.