Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ze severu Čech odjíždí Dynamo bez bodu

Dynamo se ve 14. kole FORTUNA:LIGY vypravilo na hřiště Jablonce s jasným cílem. Chtělo navázat na čtyři vítězství z venkovních hřišť v letošní sezoně. Přesněji proti Pardubicím, Bohemians, Ostravě a Teplícím. To se mu ale bohužel nepovedlo, na jablonecké Střelnici prohrálo 0:3.

Byl to domácí Jablonec, který se přihnal v 7. minutě do první obrovské příležitosti celého zápasu. Za obranou hostujících Českých Budějovic se zjevil osamocený Pavel Šulc, bývalého hráče Dynama ale vynuloval bravurním zákrokem gólman Janáček. Domácí nepolevovali na tempu a vrásky na čele obsluhy světelné tabule udělal v 11. minutě také útočník Chramosta. Jeho pokus z malého vápna ale skončil mimo tři tyče.

Janáček se činil také ve 21. minutě, kdy se hnal do další příležitosti domácích Sejk. Strážce českobudějovické svatyně skvěle vyběhl a šanci Jablonce dát úvodní gól opět zlikvidoval. Na ránu z bezprostřední blízkosti z kopačky Pavla Šulce už byl ale bohužel krátký. Jablonec se ve 29. minutě dostal do vedení. Dynamo chtělo rychle odpovědět, dvě minuty po inkasovaném gólu hlavičkoval Potočný. Mířil však vedle.

Velkou šanci mělo Dynamo po Čolićově centru ještě těsně před odchodem do kabin, Hanuš byl ale pozorný a změnu skóre nedovolil. Více už se toho v prvním dějství nestalo, Jablonec zakončil první poločas s jednobrankovou výhodou.

Jablonec vstoupil aktivněji také do druhého poločasu. Ve 49. minutě měl první velkou šanci domácí kanonýr Chramosta, jeho projektil ale levou tyč Janáčkovy branky minul. Na Dynamu bylo znát, že chce stav zápasu srovnat. Kouč Weber se rozhodl nasadit do hry tři nové tváře, díky kterým se hostům dařilo držet balon na svých kopačkách o něco více.

Byl to ale Jablonec, který měl na začátku 62. minuty možnost navýšit vedení. Sejk se hnal vstříc brance Dynama, neměl však dobře seřízená mířidla a poslal míč vedle. Podobně skončila také nadějná střela Šulce o dvě minuty později.

Aktivita Jablonce neutichala, v 72. minutě napřáhl z hranice vápna Sejk, Janáček ale dalším dobrým zákrokem vytáhl míč nad branku. Dynamo o minutu později zahrozilo také, rychlý Čmelík se dostal s balonem až do vápna, jeho prudká přihrávka ale nakonec nikoho v černobílém dresu nenašla. Nedáš, dostaneš. Tak by se dalo popsat následné dění na hřišti. Jovovič se na druhé straně přihnal do pokutového území, nechal se podkopnout a Jablonec dostal příležitost udeřit podruhé v zápase z pokutového kopu. Šancí nepohrdl Jan Chramosta, který v 76. minutě navýšil vedení domácích na 2:0.

Další ohrožení branky v podání Jablonce přišlo záhy po proměnné penaltě. Do zakončení se dostal Jovović, Janáček ale i díky výběhu další pohromě zamezil. Jablonec na konci zápasu kontroloval příznivý výsledek a dařilo se mu to více než dobře.

Dynamo už do žádné větší šance nepustil, vedení pak naopak ještě navýšil na 3:0. V 93. minutě se trefil Michal Černák. Po sérii tří ligových porážek v řadě tak Jablonec vyhrál, České Budějovice naopak ve druhém zápase po sobě nedokázaly bodovat. Na půdě Jablonce prohráli 0:3.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, jablonec, reportáž, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, Česko, 1. česká fotbalová liga, Bohemians 1905, HC Vítkovice Ridera, HC Dynamo Pardubice, Pavel Šulc, Jan Chramosta, Michal Černák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze severu Čech odjíždí Dynamo bez bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.