Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Druhá posila pro Dynamo. Na jih Čech přichází Nigérijec Quadri Adebayo Adediran

Fotbalové Dynamo ohlásilo další posilu. Na jih Čech přichází útočník Quadri Adebayo Adediran. Dvaadvacetiletý Nigérijec z Dukly Praha, do které přišel v srpnu roku 2021, podepsal smlouvu s Dynamem do 30. června 2026.

Dynamo odlétá na soustředění do Turecka. Bereme dvacet dva hráčů a tři gólmany

Příprava fotbalistů Dynama je v plném proudu. Pracovní režim začal hráčům 2. ledna letošního roku. Už zítra se tým přesune na 10 dní na soustředění do tureckého Beleku. Tam čekají českobudějovické fotbalisty celkem tři přípravné zápasy. Síly změří...

„Je to mladý kluk a velký talent, rychlostně a silově velmi dobře vybavený. Věřím, že nám přinese spoustu gólů. Známe ho z Dukly, se kterou proti nám v Příbrami nastoupil. Je to nepříjemný a dravý útočník,“ říká trenér Tomáš Zápotočný.

Mladý Nigerijec před příchodem do České republiky působil v Německu a na Maltě. „Přichází, aby zvýšil konkurenci a přidal nám na kvalitě do ofenzívy. A zároveň je to mladý hráč, takže může být pro klub investicí do budoucna. Máme ho následovaného, poprvé jsem ho viděl už v Benešově, kdy proti nám hrál přátelský zápas. Hned mě zaujal, svou rychlostí, silou, a dal nám dva góly. Nastoupil proti nám také v letošní sezoně v Příbrami a sledoval jsem ho také v pohárovém zápase proti Slavii, kde se mi také hodně líbil. Věřím, že nám pomůže,“ doplňuje kolegu Zápotočného Marek Nikl.

Nyní mladého útočníka čeká vyřízení všech administrativních náležitostí. Poté bude moci odletět s týmem na soustředění v tureckém Beleku. „Zatím nemá hotové vízum do Turecka. Na jeho vystavení bude čekat minimálně do pátku, takže předpokládáme, že by mohl za mužstvem odletět v sobotu nebo neděli. Tím pádem by měl stihnout ještě dvě přátelská utkání,“ dodává sportovní ředitel klubu Milan Čadek.

Samotný Quadri Adebayo Adediran je podle svých slov z nového angažmá nadšený. „Bude to pro mě velké dobrodružství a už se nemohu dočkat, až to celé začne. Chci poznat tým, všechny, co v něm pracují. To je pro mě v současné chvíli nejdůležitější,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, Quadri Adediran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Druhá posila pro Dynamo. Na jih Čech přichází Nigérijec Quadri Adebayo Adediran  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.