Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Budějc vyrazili fanoušci fotbalové Bohemky. Na pořádek dohlížejí desítky policistů, vrtulník i hlídka na koních

V neděli krátce před třetí hodinou odpoledne se nad městem rozezněl zvuk policejní helikoptéry. Spolu s desítkami policistů v autech i na koních dohlížela na pochod fanoušků Bohemians 1905. Po incidentu z minulého týdne, kdy skupina fanoušků Dynama poničila vlak při cestě do Plzně, policie preventivně nasadila maximální možná opatření. Po skončení zápasu se očekává částečné omezení dopravy.

Po dvoutýdenní pauze se na Střelecký ostrov znovu vrací fotbal. Domácí Dynamo přivítalo dnes v 15 hodin pražské Bohemians 1905. Svůj tým přijelo na jih Čech podpořit i několik desítek ultras, na jejichž pochod městem na stadion dnes dohlížejí desítky policistů. Do akce byl nasazen policejní vrtulník, ale i policisté na koních, kteří se snaží předejít jakýmkoli problémům.

Obzvlášť opatrná je policie především po incidentu z minulého týdne, kdy skupina tří desítek neukázněných fanoušků Dynama poničila při cestě do Plzně interiér vlaku. Jejich cestu museli ve Strakonicích ukončit těžkooděnci, kteří vandaly odvezl k výslechu do Českých Budějovic. Vedení Dynama se od chování svých fanoušků distancovalo.

Nedělní zápas Dynama v Plzni předčasně skončil pro tři desítky fanoušků jihočeského manšaftu. Policisté je zadrželi ve Strakonicích poté, co ničili vagon, ve kterém cestovali na západ Čech. Policie o tom v neděli večer informovala na svém...

„Po incidentu z minulého týdne jsme pro jistotu nasadili maximální možná opatření, nechceme situaci podcenit. Po ukončení zápasu se předpokládá, že v některých místech ve směru k nádraží částečně zablokujeme dopravu, abychom fanoušky efektivně dovedli zpět na nádraží,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura a doplnil, že během cesty z nádraží na Střelecký ostrov nedošlo i vzhledem k výrazné přesile policistů k žádným problémům.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Bohemians 1905, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Střelecký ostrov, fotbal, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Budějc vyrazili fanoušci fotbalové Bohemky. Na pořádek dohlížejí desítky policistů, vrtulník i hlídka na koních  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.