Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Vzpomínat budu jen v dobrém, říká Čavoš. S Dynamem se loučí dalších pět hráčů

V černobílém dresu odehrál 219 soutěžních utkání, která rozdělil do druhé i první nejvyšší soutěže. S Dynamem se po sedmi a půl letech loučí zkušený záložník Patrik Čavoš. Společně s ním klub oznámil odchod dalších pěti fotbalistů, odchází mimo jiné Benjamin Čolić čí Michal Škoda.

Patrik Čavoš je symbolem toho, jakou cestu Dynamo za poslední roky ušlo. V Českých Budějovicích hostoval a pak nakonec i přestoupil v roce 2017. Od té doby si připsal přes sto startů ve druhé lize a podobný počet utkání v první nejvyšší soutěži. 

„Samozřejmě mi v hlavě naskakují různé vzpomínky, je toho spousta. Jedna z těch největších je určitě postup,“ usmívá se osmadvacetiletý fotbalista.

Čavoš vyhlíží semifinále proti

Proti Spartě odehrál v dresu Dynama celkem osm zápasů. Nyní Patrika Čavoše čeká možná ten vůbec nejvýznamnější. Odchovanec Sparty nastoupí na Letné do semifinále MOL Cupu, kam se fotbalisté Českých Budějovic probojovali po 16 letech.

 

Připomíná také výhru proti Spartě z roku 2020 či letošní utkání proti Slavii, které Jihočeši vyhráli 1:0. „Všechno to budu mít v hlavě do konce života. Na tohle působení budu vzpomínat jen v dobrém. Našel jsem si tady spoustu kamarádů a rád se budu na jih vracet,“ říká Čavoš pro Budějckou Drbnu. 

Zkušeného fotbalistu mrzelo, že se s Dynamem nemohl rozloučit při posledním utkání na Střeleckém ostrově. Jihočeši totiž prohráli v Liberci vysoko 0:4 a sezona tím pro ně skončila. „Mrzelo mě to, ale je to sport, takhle to prostě je, nikdy nevíme, co se stane,“ přiznává Čavoš. 

Smlouva končí pěti hráčům  

Ten zvažoval odchod delší dobu, nakonec své rozhodnutí oznámil vedení klubu a pak i trenérům. Teď se odchovanec pražské Sparty těší na novou výzvu. 

Společně s ním klub včera v tiskové zprávě oznámil odchod dalších pěti fotbalistů. Loučí se také Michal Škoda, Benjamin Čolić, Matej Mršić, Lukáš Skovajsa a Branislav Sluka. Prvním čtyřem jmenovaným končí 30. června smlouva, Sluka se po konci hostování vrací do Žiliny, klub neuplatnil opci na přestup. 

Obránce Čolić byl v Dynamu od roku 2019. Povedla se mu především sezona 2019/2020, kdy si připsal hned osm branek a čtyři asistence. Celkem za Budějovice odehrál 107 utkání, ve kterých posbíral 15 gólů a 22 asistencí.

Michal Škoda nastoupil do 84 zápasů s bilancí 12 branek a tři asistence. Chorvat Mršić má na svém kontě 122 startů v černobílém dresu, trefil se jedenáctkrát a 15 branek připravil. Skovajsa odehrál za Dynamo 59 zápasů a Sluka má na svém kontě 18 startů. 

„Všem bychom chtěli poděkovat za odvedené služby a přejeme do budoucna vše nejlepší. Se všemi zmiňovanými fotbalisty se klub oficiálně rozloučil minulý pátek při slavnostním ukončení sezony a budou chybět na startu letní přípravy, který je naplánován na pondělí 19. června,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel klubu Milan Čadek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, přestupy, odchody, čavoš, sluka, skovajsa, škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzpomínat budu jen v dobrém, říká Čavoš. S Dynamem se loučí dalších pět hráčů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.