Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko má před novou sezonou přes 60 partnerů. Klub změnil dodavatele dresů

Druholigové Táborsko se chystá na nadcházející ročník Fortuna národní ligy. Klub z druhého největšího města v kraji jde do sezony s novými akcionáři, větším počtem partnerů a také s dobrou formou, kterou Jihočeši nabrali v přípravě. První domácí utkání je na programu tuto sobotu od 17 hodin, kdy přijede Kroměříž.

V přípravě Táborsko vyzvalo Mladou Boleslav, Příbram, Viktorii Plzeň, Dynamo České Budějovice, Hradec Králové, Přeštice a Duklu Praha. Výsledkem jsou tři výhry, tři prohry a jedna remíza. 

„Skládala se z velice těžkých soupeřů. Byly to týmy převážně z první ligy. Chtěli jsme prověřit stávající kádr, který jsme doplnili pěti příchody a jedním hráčem z B-týmu,“ uvedl dnes při tiskové konferenci trenér Roman Nádvorník.

Posily Táborska
Z B-týmu, který loni působil jako Lom v divizní soutěži, přišel David Skopec. Z Třince přišel Martin Foltýn, z Varnsodrfu získali Jihočeši Ondřeje Bláhu. Kromě toho dorazili ze třetí ligy Marek Kalousek a Vladimír Zeman, který v klubu hostuje z Bohemians Praha 1905. Jednou z posledních posil je exbudějovický brankář Daniel Kerl. 

„Těžké zápasy nám ukázaly nedostatky i to, kam jsme se posunuli. Mrzí mě jen první poločas s Plzní, který jsme nezvládli (prohra 2:8, pozn. redakce). Hráči podlehli kvalitě i atmosféře,“ shrnul Nádvorník.

Připomněl zároveň, že se všechno odvíjí od výsledků v lize. Tu začne Táborsko v sobotu od 17 hodin doma proti Kroměříži. „Musíme ten zápas zvládnout,“ vzkázal trenér. 

O tom, co se změnilo uvnitř klubu, promluvil předseda správní rady Ondřej Dvořák. „Chtěl bych nás pochválit, máme nějakých 65 partnerů, to je na Táborsko skvělé číslo. Po odchodu Jirky Smrže (bývalý majitel, pozn. redakce) jich bylo 18. Hodně k tomu přispěl výkonný ředitel Martin Vozábal i noví spoluvlastníci,“ uvedl.

Fotbalové Táborsko potvrdilo příchod tří nových akcionářů

Potvrzeno. Fotbalové Táborsko získalo v závěru sezony trojici nových akcionářů. Kromě podnikatele Petra Koláře, který vstup do klubu potvrdil v rozhovoru pro Budějckou Drbnu, získali akcie také podnikatelé František Bouda a Hana Klapová....

S ohledem na větší počet partnerů se proto ještě tento týden dokončí změny ve VIP zóně na stadionu, kde bude více míst. Vznikne tam několik desítek nových sedaček. 

Klub také registruje zájem o permanentky. Loni se jich prodalo 250, letos jich zatím klub vydal 350. Permanentní vstupenky platí na zápasy druholigového A-týmu, třetiligového B-týmu, pohárová utkání a s největší pravděpodobností i na utkání reprezentace. Na podzim bude na hlavním stadionu v Kvapilově ulici hrát český tým do 20 let s Itálií. 

„Zaznamenali jsme kritiku u protější tribuny co se týče občerstvení. Na tom jsme taky zapracovali. Bude tam pevný stánek s posezením,“ přidal Dvořák.

Jihočeši dnes také představili nové dresy, které jsou od značky Macron. Klub podle Martina Vozábala našel ideálního partnera a se spoluprací jsou zástupci Táborska spokojení. 

Nové dresy druholigového Táborska od značky Macron. 

Ambice má klub jasné. „Loni jsme skončili na sedmém místě a nechceme skončit na horším umístění. Neustále připomínám, že tohle není fabrika, kde se to dá naplánovat. Nechceme se ale rozhodně plácat po zádech za 13. místo. Chtěli bychom to poslední umístění obhájit, každý místo navíc bude příjemné a budeme za něj rádi. Podmínky hráči mají takové, aby hráli v první polovině tabulky,“ věří Martin Vozábal. Návštěvnost utkání A-týmu i B-týmu se podle něj bude odvíjet od vstupu do sezony a výsledků. Klub ale chce přitáhnout co největší pozornost nejen obyvatel Tábora.

I nadále se řeší převod stadionu v Kvapilově ulici do majetku města. Jednání podle výkonného ředitele Martina Vozábala i nadále pokračují. Převod podle něj schválí zastupitelé letos v září. 

Líbí se vám nové dresy Táborska?

Celkem hlasovalo181 čtenářů

Kapitánem bude zkušený obránce Pavel Novák. „Bavíme se teď především o zápase s Kroměříží. Vstup je důležitý pro sebevědomí celé kabiny. Věřím, že to bude dobré. Tým se posílil a věřím, že budeme hrát co nejvýš a budeme úspěšní. Teď se ukáže, jak na tom ve skutečnosti jsme,“ řekl dnes bývalý stoper českobudějovického Dynama. 

Kádr je nyní téměř kompletní v případě A-týmu i B-týmu. Kouč Nádvorník možná přivítá maximálně jednu posilu, prozradil Vozábal. Nebude to však chorvatský záložník Matej Mršić. Ten po konci smlouvy v Českých Budějovicích s Táborem trénuje. 

Ligová posila pro Táborsko? S týmem trénuje chorvatský záložník

Rodák z chorvatské Rijeky Matej Mršić trénuje s druholigovým Táborskem. Devětadvacetiletý fotbalista se po konci smlouvy rozloučil s českobudějovickým Dynamem a vyhlíží nové angažmá. Jestli posílí právě Táborsko, kde už v minulosti hrál, zatím...

„Skončila mu smlouva. Tady odvedl dobré služby. Potřeboval trénovat, a tak se zapojil. Nyní má v hlavě první ligu a mluví o ní. My do toho nechceme vstupovat nebo s někým soutěžit. Chceme mu nechat čisotu hlavu. Když tady bude delší dobu a bude v pořádku, můžeme se o tom bavit, ale v našich plánech teď nefiguruje,“ shrnul Vozábal. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš a FC Silon Táborsko

Štítky Tábor, Táborsko, fotbal, liga, stadion, sport, martin vozábal, roman nádvorník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko má před novou sezonou přes 60 partnerů. Klub změnil dodavatele dresů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.