Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo v prvním domácím utkání proti Slavii neuspělo

České Budějovice ve 2. kole Fortuna ligy přivítali v prvním domácím zápase této sezony atraktivní Slavii Praha. Jihočeši po prvním poločase 0:1 prohrávali, ve druhém dějství ale po výborné akci Čmelíka s Ondráškem dokázali vyrovnat, když druhý jmenovaný skóroval. V poslední čtvrthodině ale sešívaní ještě dvakrát udeřili a z jihu Čech si tak do hlavního města odváží všechny tři body. V závěru utkání byl vyloučený ještě po druhé žluté domácí J. Hora, který fauloval ve vápně Chytila. Ten ale následnou penaltu neproměnil.

Dynamo do zápasu nevstoupilo vůbec špatně, od začátku utkání hýřilo aktivitou a připravilo si i některé zajímavé akce. Nejdříve na dobrou přihrávku do vápna ve 4. minutě nedosáhl Adediran a o chvíli později Čmelíkův centr do šestnáctky zblokoval Oscar. V 8. minutě se po jedné z útočných akcí Jihočechů do brejku hnala Slavia, konkrétně Jurečka. Jeho centr ale dobrým zákrokem sebral do náručí Šípoš. Ve 13. minutě se Slavia dostala do vedení. Douděrův centr domácí odvrátili za pokutové území, kde stál přípravený Christos Zafeiris a z otočky vypálil. Jeho střela byla bohužel tečovaná a brankář Šípoš musel balon lovit ze sítě. Po čtvrt hodině hry Lingra nevybíravým zákrokem fauloval Havel a míč si k nebezpečné standardní situaci postavil znovu Zafeiris. Jeho následný pokus šel ale těsně mimo branku domácích. 

Vstřelená branka vlila sešívaným krev do žil, a tak přišli s další nebezpečnou situací. Lingr poslal do samostatného úniku Jurečku, toho ale skvělým zákrokem vychytal Šípoš. Ve 25. minutě přišly s hrozbou také České Budějovice. Po dlouhém vhazování Čmelíka a závaru před Kolářem se domácí publikum dožadovalo penalty, hlavním aktérem byl Adediran. Rozhodčí ale nereagoval a hrálo se dál. Ve 27. minutě se ke střeleckému pokusu z velké dálky odhodlal Ondrášek, bránu Koláře ale přestřelil. Po 33 minutách se k dalšímu střeleckému pokusu Jihočechů ze střední vzdálenosti dostal Čermák, jeho projektil ale v klidu Kolář chytil. První poločas skončil za jednobrankového vedení Slavie.

Na začátku druhého poločasu sešívaní šli do několika rychlých protiútoků, které ale nedokázali dobře vyřešit. A tak Dynamo přišlo s odpovědí. V 53. minutě se krásně u pravé lajny uvolnil Čmelík a krásným centrem našel Zdeňka Ondráška, který hlavičkovým zakončením nedal Kolářovi žádnou šanci,1:1. České Budějovice poté měli ještě několik náznaků šancí, žádnou z nich ale nedokázali dotáhnout do finální fáze. 

Na začátku 74. minuty si hosté z Vršovic vzali vedení zpět na svou stranu. Na pravé straně udržel míč Chytil, dostal se s ním do vápna a ve druhé vlně našel Lukáše Provoda, který obranu Dynama včetně brankáře Šípoše prostřelil,1:2. Uběhlo deset minut a hosté šli do dvoubrankového vedení. Tijani předal míč Provodovi a ten ve vápně našel Mojmíra Chytila, jenž elegantní patičkou přidal třetí branku červenobílých. A Chytil byl i u další důležité akce hostujících. V 89. minutě si ve vápně píchl balon a českobudějovický hora ho ve vápně fauloval, následovala druhá žlutá karta pro Horu a penalta pro Slavii. Tu ale faulovanému Chytilovi skvěle lapil Šípoš a utkání tak skončilo 1:3.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:3 (0:1)

Branky: 53. Ondrášek - 13. Zafeiris, 74. Provod, 84. Chytil. Rozhodčí: Szikszay - Hájek, Hrabovský - Starý (video). ŽK: Havel, J. Hora, Čmelík - Zafeiris. ČK: 89. J. Hora. Diváci: 6681 (vyprodáno).

Sestavy: Č. Budějovice: Šípoš - Osmančík (85. Hais), Havel, Králik, Trummer - Čermák, J. Hora - Čmelík (72. Suchan), Hellebrand (85. Broukal), Adediran - Ondrášek. Trenér: Marek Nikl. Slavia: Kolář - Vlček (61. Schranz), Ogbu, Holeš - Douděra (29. Masopust), Zafeiris, Oscar, Provod - Lingr (77. Ševčík), Jurečka (62. Chytil) - Van Buren (77. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, Dynamo, Slavia, fotbal, Fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v prvním domácím utkání proti Slavii neuspělo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.