Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Krásné prostředí, průšvih v obraně. Takhle naivně hrát nemůžeme, řekl trenér Dynama

Nejhorší obrana v lize a poslední místo. Taková je po třech kolech situace českobudějovického Dynama. Jihočeši o víkendu inkasovali pětkrát na hřišti Hradce Králové a právě obranu komentoval na tiskové konferenci po utkání trenér Marek Nikl.

Ve třech zápasech nastříleli tři branky, v součtu jich ale 12 inkasovali. Fotbalisty Dynama trápí chyby v obraně, což se potvrdilo i na novém stadionu Hradce Králové. 

První tři kola Dynama
Slovácko - Dynamo 4:1
Dynamo - Slavia Praha 1:3
Hradec Králové - Dynamo 5:1 

„Těžké hodnocení pro mě. V krásném prostředí na novém stadionu, byla tu hezká kulisa...my jsme ten zápas nezvládli. Můžeme se bavit o nějakých důvodech, proč se to stalo. Momentálně nám tam nespadne nic a přijde mi, že každá šance soupeře hrozí gólem. Musíme toho hodně zlepšit,“ přiznal trenér Marek Nikl.

Podle něj na tým výrazně nedolehla tíha okamžiku. Jihočeši ale opět dělali chyby v obraně a soupeř hrozil z téměř každé šance. 

„Fotbal nás teď nemá moc rád a je to způsobné náma, něco děláme špatně a trestá ná to. Průšvih je naše počinání v defenzivě. Z herní stránky to nebylo tak špatné, ale chováme se špatně dozadu a trestá nás každý,“ popsal Nikl.

Trenéři ve třech zápasech měnili rozestavení, ani to však nepřineslo zlepšení. Podle Nikla je problém především v počínání při některých situacích. 

„Nějaké principy stále nefungují. Naivita...možná se to tak dá nazvat, máme tam ale zkušené hráče a nemělo by to tak být. Jejich reakce nejsou v pořádlku. V lize nás tou kvalitou ztrestá každý. Takhle naivně hrát nemůžeme,“ dodal kouč. 

Jihočeši zažívají náročný vstup do sezony. Prohráli na Slovácku, poté je doma porazila Slavia. Po prohře v Hradci Králové čeká Dynamo další těžká výzva. V neděli přijede na Střelecký ostrov Viktoria Plzeň. Zápas začíná v 18 hodin. Více než aktuálních 12 gólů inkasovaly České Budějovice v prvních třech zápasech sezony pouze jednou. Stalo se to v sezoně 1947/1948, kdy Dynamo dostalo 13 gólů. Informoval o tom twitterový účet CSFOTBAL

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky dynamo, trenér, marek nikl, hradec králové, fotbal, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Otevřel jsem tento odkaz, myslel že je to článek o naší armádě. Není, ale o důvodu hloubky bahna viz moje odstavce pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde.

Středa, 9. srpna 2023, 07:22Odpovědět

Krásné prostředí, průšvih v obraně. Takhle naivně hrát nemůžeme, řekl trenér Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.