Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jsme hlupáci ligy, řekl Zápotočný. Příští zápas hrají trenéři Dynama o místo

Stydí se a omlouvá se fanouškům. Trenér Dynama Tomáš Zápotočný nešetřil po čtvrté prohře kritikou. V příštím utkání podle něj hraje trenérská dvojice o setrvání v klubu. Současnou situaci vnímá jako ostudu pro klub i celé město. České Budějovice jsou po čtvrtém kole poslední bez bodu a se skóre 5:17.

Dynamo nestačilo na Plzeň a dál čeká na bodový zisk

Ve 4. kole FORTUNA:LIGY českobudějovičtí fotbalisté na domácím hřišti přivítali plzeňskou Viktorii a chtěli získat první body do ligové tabulky. To se jim ale bohužel nepovedlo. Viktoria vedla po deseti minutách o dvě branky, Dynamo pak sice do...

Na tiskovou konferenci přišel zhruba půl hodiny po závěrečném hvizdu. Výmluvy nehledal a narovinu přiznal, že se cítí trapně.

Dynamo v neděli prohrálo s Plzní 2:5 a podle trenéra Tomáš Zápotočného se porazilo samo. „Pokud začnete s tak silným soupeřem a během dvou minut dostanete dva góly...Jeden si můžeme pouštět na Silvestra, u druhého to byly školácké chyby. Opakuje se to, jenom hlupáci dělají stejné chyby, my správně patříme k hlupákům ligy. Není možné, abychom dostávali tolik gólů,“ řekl trenér před novináři. 

Z týmu podle něj byla cítit obava a úvodnímu gólu šli hráči naproti. Dynamo také doplácí na těžký los, na to se ale trenéři nechtějí vymlouvat. 

„Jestli nevyhrajeme, nemáme tady co dělat“

„Mám z toho opravdu nepříjemné pocity. Je to jako když dostane boxer v ringu KO a my asi ještě pořád spíme,“ popsal Zápotočný. Ten se zároveň omluvil fanouškům za výkon proti Plzni. 

Tým se podle něj musí zvednout a zvládnout zápas s Bohemians Praha 1905, který se hraje příští víkend na Střeleckém ostrově. 

Výsledky Dynama po 4. kole
Dynamo - Plzeň 2:5
H. Králové - Dynamo 5:1
Dynamo - Slavia 1:3
Slovácko - Dynamo 4:1 

Zápotočný zároveň přiznal, že příští utkání může rozhodnout o setrvání trenérské dvojice ve funkci. „Mluvil bych naivně, kdybych řekl, že tlak na nás s Márou (Marek Nikl, trenér, pozn. redakce) nebude vytvářený. Nesmírně si vážím pana majitele Koubka. Jestli nevyhrajeme s Bohemkou, nemáme tady co dělat. Tak hrůzný start v lize asi Budějovice ještě nezažily,“ přiznal trenér.

Slova pro své pocity nehledal dlouho. „Cítím se trapně....je to ostuda pro Budějce a klub,“ řekl narovinu. 

Trenéři podle něj změnili řadu věcí, ale žádná z nich nepřinesla pozitivní efekt. „Budeme makat a dřít od pondělního rána. Čeká nás hodně ukazování na videu. Je to jenom o tom, abych za týden všichni padli na hubu a zvládli jsme zápas proti Bohemce. V ten mančaft věřím,“ vzkázal kouč a dodal, že se hráči nemohou dopouštět naivních chyb. „Pokusím se klukům vštípit, abychom nedostávali tak laciné góly.“

Příští víkend je na programu páté kolo letošní sezony. I nadále však realizační tým řeší doplnění kádru. 

„Máme čas do 8. září a určitě budeme makat na tom, abychom přivedli hotové hráče. Ten přestupový trh je ale docela složitý. Tenhle týden si nicméně sedneme s Honzou Podroužkem (sportovní manažer, pozn. redakce), s panem Čadkem (sportovní ředitel, pozn. redakce) a panem Koubkem (majitel, pozn. redakce), bude to intenzivní. Přál bych si do každé řady přivést jednoho hráče. Nemáme široký kádr na to, abychom si mohli vyskakovat jako Plzeň nebo Slavia, ti jsou úplně někde jinde,“ řekl Zápotočný novinářům. 

Grič po roce odchází z Dynama do Polska. Posily řešíme, říká Podroužek

V Českých Budějovicích se dlouho neohřál. Slovenský fotbalista Jakub Grič po ročním působení odchází do týmu, který v uplynulé sezoně sestoupil z nejvyšší polské soutěže. Jihočeši ho uvolnili, protože by neměl takové vytížení, aby klubu dávalo...

Samotní trenéři podle něj hlavu dole nemají a udělají maximum pro to, aby se tým zvedl a udělal dobrý výsledek. „Já nemám strach z vyhazovu, z ničeho. Mám rád fotbal, miluju ho, těším se na další zápas v lize. Ale jestli budou mít hráči s Bohemkou strach, tak to nezvládneme. Hráči i my to děláme naplno, nemůžu o někom říct, že by na to kašlal. Teď je to o hlavách, abychom se z těch s...ek dostali nahoru,“ dodal. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky české budějovice, dynamo, tomáš zápotočný, fotbal, sport, plzeň, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme hlupáci ligy, řekl Zápotočný. Příští zápas hrají trenéři Dynama o místo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.