Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko srazilo Olomouc šesti brankami. Derby rezerv vyhrálo Dynamo

Hned osm branek viděli fanoušci, kteří o víkendu vyrazili na fotbal do Tábora. Domácí tam porazili rezervu Olomouce vysoko 6:2. Góly byly k vidění také v Českých Budějovicích, kde Složiště hostilo jihočeské derby. B-tým Dynama porazil rezervu Táborska 5:2.

Fortuna:Národní liga

Táborsko vedlo po poločase už 4:0. Jihočeši si zápas pohlídali a inkasovali dvakrát až v 84. a 90. minutě. Za domácí se prosadili dvakrát Kateřiňák, gól přidali také Šašinka, Bláha, Koné a Svatek. Zápas sledovalo více než 750 diváků.

„Jsme velice šťastní, že jsme konečně vypracované šance proměnili...Posunuli jsme se v tabulce a jsme v uvozovkách na barážových příčkách, což by před sezonou asi nikdo netipoval, že budeme před druhou reprezentační pauzou takhle vysoko,“ zhodnotil po utkání pro klubový web trenér Roman Nádvorník. Po 12. kole je Táborsko na čtvrtém místě. Na třetí příčce ho přeskočila Vlašim. 

Fortuna ČFL A

Hned sedm branek pak padlo v sobotu dopoledne na Složišti. B-tým Dynama tam porazil rezervu Táborska 5:2. Domácí vedli po 6. minutách hry už 2:0. Hosté, ale dokázali vyrovnat na 2:2. Před poločasem si pak Dynamo opět vzalo vedení, které už nepustilo. Za Dynamo se prosadili Hák, Novák a Kladrubský a dvakrát Prášek. V dresu Táborska skórovali Ede a Schramhauser.

Písek prohrál na hřišti Domažlic 4:0. Západočeši skórovali dvakrát z penalty. Hned tři branky včetně jedně vlastní padly v rozmezí od 60. do 67. minuty. 

„Některé situace se daly dotáhnout do gólové koncovky, my jsme to ale nedokázali. Asi jsme si štěstí vybrali ve středečním duelu se Slavií,“ řekl trenér Milan Nousek pro klubový web

Dynamo je už šesté, Písek je na devátém místě a Táborská akademie je dvanáctá. 

Fortuna Divize A

Nevydařené období prožívají jihočeské kluby v divizní soutěži. Český Krumlov prohrál doma s Hořovicemi (0:1) a Katovičtí padli také doma s Komárovem (1:2). Prohrála i Soběslav, která hostila Aritmu Praha (1:2), a nebodoval ani Jindřichův Hradec na hřiště Sokolova (4:0).

Poslední jmenovaný klub je sedmý, Soběslav desátá, Katovice dvanácté a Český Krumlov se propadl na poslední místo.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko srazilo Olomouc šesti brankami. Derby rezerv vyhrálo Dynamo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.