Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Křídelník Alli motá hlavu hráčům i klubům. Začíná naťukávání ze zahraničí

Fanoušci si ho rychle oblíbili a v současné době patří k nejzajímavějším hráčům, které má českobudějovické Dynamo v kádru. Musa Alli má v černobílém dresu nakročeno k sezoně, na jejímž konci si možná vyslouží přestup do zahraničí. V dresu Brnu už se to málem stalo, vyjde to nyní?

V sedmi ligových zápasech si připsal dvě branky a dvě asistence, stejnou bilanci zaznamenal ve třech pohárových startech. Je rychlý, nebojí se jít jeden na jednoho a významně oživuje hru Dynama. 

I proto trenéři českobudějovického týmu nešetří chválou. Po říjnové výhře nad Karvinou kouč Tomáš Zápotočný řekl, že "tady dlouho nevydrží". „Všichni dobře vidíme, že zápasy zvládá dobře, soupeřům dokáže zamotat hlavu. Na jeho adresu musím říct, že je to na naši ligu nadstandardní hráč,“ vzkázal tehdy trenér Jihočechů.

Nigerijský křídelník Alli posílil Dynamo. Inteligentní hráč, pochvaluje si Podroužek

Fotbalové České Budějovice dál posilují kraje hřiště. Na Střeleckém ostrově bude v nadcházející sezoně hrát Wale Musa Alli. Dynamo se dohodlo s Brnem na ročním hostování s roční opcí.

Co se tedy může stát? Alli je v Dynamu na hostování z Brna. Uplatnění opce na přestup vyjde Dynamo na zhruba 7,5 milionu korun, uvedl server iSport.cz

Jihočeši opci uplatní pravděpodobně ve chvíli, kdy budou vědět, komu Alliho prodají. Podobný postup zvolili Liberec, který vykoupil Victora Olatunjiho a okamžitě ho prodal do pražské Sparty. 

Dynamo zatím podle informací redakce neregistruje konkrétní zájem, jeden zahraniční klub se však na Alliho dotazoval. Už dříve se řešil jeho přestup z Brna, zájem měli zástupci Lechu Poznaň a belgického Charleroi.

V Alliho příběhu je komplikací jeho bývalý agent z Itálie. Ten vysoudil na mladém Nigerijci pokutu za porušení smlouvy na osobnostní práva. Následně však přistoupil na dohodu a je součástí byznysu kolem Alliho, informoval iSport.cz s tím, že bývalému agentovi mají náležet procenta z prodeje. 

Kromě odchodů řeší vedení Dynama také posílení. V zimě bude velké téma především defenziva. 

„Klub se bude v zimním přestupovém období zabývat obecně dalším zkvalitňováním sestavy, není tajemství, že se řeší defenziva. Vedení klubu má vytipovaná i konkrétní jména a postupně s nimi předjednává podmínky příchodu, odpověděl klub jednomu z fanoušků v sekci Ptejte se na svém webu.

Podle informací Budějcké Drbny nyní na Střeleckém ostrově řeší příchod tří až čtyř nových hráčů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křídelník Alli motá hlavu hráčům i klubům. Začíná naťukávání ze zahraničí  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.