Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nigerijský křídelník Alli posílil Dynamo. Inteligentní hráč, pochvaluje si Podroužek

Fotbalové České Budějovice dál posilují kraje hřiště. Na Střeleckém ostrově bude v nadcházející sezoně hrát Wale Musa Alli. Dynamo se dohodlo s Brnem na ročním hostování s roční opcí.

Fotbalista z Nigérie působil v Estonsku a Rakousku, odkud zamířil do Brna. V dresu Zbrojovky v loňské sezoně odehrál 38 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal čtyři branky a sedm asistencí.

Po sestupu Brna do druhé ligy se nyní Alli vrátí na prvoligové trávníky. Dynamo vyjednalo roční hostování s opcí na přestup.

„Alliho jsme dělali jako nesmírně inteligentního hráče ve hře, skvěle technicky vybaveného a univerzálního pro naše potřeby do ofenzivy. Alli prokázal své schopnosti už v minulé sezoně, ve Zbrojovce Brno se rychle asimilovat na prvoligový fotbal a byl jednou z ofenzivních opor. Myslíme si, že pro jeho budoucnost je klíčové setrvání v první lize,“ uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Jan Podroužek.

„Alliho složitá životní situace, do které se dostal vlivem smluvních vztahů před svým příchodem do Brna, se v minulých měsících promítla do právně-ekonomické oblasti klubu. Z více variant, jak tuto komplikovanou záležitost řešit a hráči pomoci, bylo jako okamžitě reálné hostování v první lize. Proto jsme přistoupili po dohodě s ním k tomuto kroku, prodloužili smlouvu do června roku 2025 a zároveň jsme Alliho uvolnili na roční hostování do Českých Budějovic," popsal v tiskové zprávě předseda představenstva Zbrojovky Václav Bartoněk.

Nigerijský útočník Quadri Adediran se v neděli prosadil proti Bohemians Praha 1905. Nejen proto se i nadále mluví o jeho případném odchodu do pražské Slavie. Trenér Marek Nikl řekl, že se s ním klub bude muset rozloučit, pokud bude dávat góly a...

Vysvětlení "složité životní situace" přinesl server iSport.cz. Podle něj brzdil případný přestup nevyjasněný spor hráče s jedním z jeho bývalých agentů. Alli měl podle webu údajně podepsat naráz více kontraktů a na základě penále dluží 200 tisíc eur (skoro 5 milionů korun). „Tu věc se nějakým způsobem podařilo vyřešit, aby mohl normálně hrát,“ řekl pro iSport.cz hráčův zástupce Jiří Petr.

„Moc se do Dynama těším. Jsem rád, že jsem zpátky v lize a nemůžu se dočkat, až tohle nové dobrodružství začne," vzkázal Alli. 

Pro Dynamo je další posilou na kraj hřiště. Kromě něj podepsali smlouvu s Dynamem Alen Dejanovic, Pavel Osmančík či naposledy Jiří Skalák

Podle informací redakce chtějí zástupci Dynama přivést ještě jednoho defenzivního fotbalistu.

Nevyužití téhle šance bych litoval, říká Podroužek. Kádr Dynama chce omladit

V minulosti o fotbalových přestupech psal, nyní je sám řeší. Jan Podroužek se stal sportovním manažerem českobudějovického Dynama, kde už se zapojil do budování kádru pro nadcházející sezonu. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu popisuje svou novou...

V případě odchodů stále visí otazník nad Quadri Adediranem. Trenéři si ale uvědomují, že na případný přesun Adedirana do Prahy může dojít. Na tiskové konferenci po nedělním utkání to řekl trenér Marek Nikl

„Když bude dávat góly a přijde na něj dobrá nabídka, tak se s ním budeme muset rozloučit, tak to ve fotbale chodí. Jsme připraveni na všechno, připravujeme se na to a počítáme s tím, že se to může stát,“ řekl trenér po výhře nad Bohemians. 

Server inFotbal.cz nicméně dnes informoval o tom, že se Slavia stahuje z vyjednávání o přestupu Adedirana. „Dynamo České Budějovice mělo požadovat za Adedirana částku kolem 1 milionu eur (24 milionů korun). Slavia zahájila jednání s tím, že cenu sníží hráčskou kompenzací. Určitou roli měla sehrát také nepřesná informace o nízké výstupní klauzuli 500 000 eur, která se však nepotvrdila,“ uvedl web. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky české budějovice, dynamo, musa alli, podroužek, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nigerijský křídelník Alli posílil Dynamo. Inteligentní hráč, pochvaluje si Podroužek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.