Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko přezimuje na třetím místě. Rezerva Dynama ukončila podzim remízou

Fotbalisté Táborska ukončili podzim prohrou s B-týmem Sparty, i přesto ale mohou první polovinu sezony hodnotit pozitivně. Jihočeši drží třetí příčku. Povedený podzim má za sebou také rezerva českobudějovického Dynama, která je pátá.

Fortuna:Národní liga

Po dvoiu remizách chtělo Táborsko bodovat na hřišit Sparty. Domácí ale byli proti. Ve 20. minutě se prosadil Schánělec a v 94. minutě přidal druhou trefu Novotný. Jihočeši už jen snížili na 2:1, když se trefil Sojka.

„Jsem zklamaný, chtěli jsme tady bodovat. Byli jsme připraveni na to, že nás soupeř bude nahánět, připravovali jsme se na to. V prvním poločase jsme se pod presingem nedokázali dostat do mezihry. Přesto jsme měli tři gólové šance, když je nedáte, nemůžete vyhrát nikde,“ řekl pro klubový web trenér Roman Nádvorník s tím, že hráčům nemůže vytknout téměř nic snad kromě proměňování gólových šancí.

„Skončili jsme na třetím místě, to je úžasné. Nikdo to od nás neočekával....Dostali jsme se před Brno a další silné mančafty. Jsme naprosto spokojeni. Měli jsme tam zápasy, které jsme měli zvládnout lépe, ale musím říct, že jsme odehráli za celý podzim dva špatné poločasy - v Jihlavě na Žižkově. Hráčům musím poděkovat,“ dodal Nádvorník s tím, že na to chce jeho tým na jaře navázat. Hráči teď budou mít týden dovolenou, poté začne zimní příprava. 

Fortuna ČFL A

Rezerva Dynama remizovala v Karlových Varech v pátek 0:0. Také tým trenéra Dušana Žmolíka bude podzim hodnotit pozitivně, zimu totiž stráví na pátém místě. V 15 utkáních českobudějovická rezerva zaznamenala 7 výher, 2 remíz a 6 porážek.

„Největší minutáž má po podzimu Jan Malecha, který odehrál všech 15 zápasů a se 7 asistencemi je nejlepším nahrávačem týmu. Jen jednou chyběl v brance Colin Andrew, který zároveň plní roli brankáře číslo 3 v A-týmu Dynama. Nejlepším střelcem Dynama "B" a zároveň celé ligy je s 12 góly Martin Prášek,“ shrnul mluvčí klubu Antonín Šrajer prostřednictvím klubového webu

Písek doma vyhrál 3:2 nad Vltavínem a v závěru podzimu si připsal druhou výhru v řadě. Dvakrát se prosadil Arzberger a jednou Kašpar. 

„Rozhodující pro vývoj utkání byly naše dva góly v první půli. Škoda jen, že jsme v závěru připustili zbytečné drama. Ale jsme rádi za dvě vítězství na konci podzimu, která nám umožní bez velkého stresu absolvovat zimní přípravu,“ řekl pro klubový web trenér Milan Nousek mladší. Písek je nyní osmý.

Výhrou se s podzimem loučí také rezerva Táborska, která doma porazila Králův Dvůr díky dvěma trefám M. Nováka. Po podzimu je nováček ČFL na 12. příčce v 16členné tabulce. 

Fortuna Divize A

V divizní soutěži Jindřichův Hradec prohrál derby s Katovicemi (1:4), Soběslav doma porazila Petřín Plzeň (2:0) a Český Krumlov si přivezl tři body z Rokycan (0:2). Soběslav je sedmá, J. Hradec devátý před Katovicemi. Krumlov zůstává poslední a na záchranu ztrácí šest bodů.

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, sport, táborsko, dynamo, české budějovice, tábor, písek, fortuna národní liga, čfl, písek, divize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko přezimuje na třetím místě. Rezerva Dynama ukončila podzim remízou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.