Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Sněhová kalamita odkládá zápas Dynama s Hradcem Králové

Silná vrstva sněhu od pátečního rána pokryla České Budějovice. Platí to i pro stadion Dynama, které mělo v sobotu vyzvat Hradec Králové. Zápas se ale odehraje v jiném termínu. Hrát se nebude, i přestože měl klub vytápěcí systém hřiště spuštěný dle regulí, uvedla Ligová fotbalová asociace (LFA).

Pro Dynamo to měl být poslední letošní zápas na domácím hřišti. Plány ale překazilo silné sněžení. 

„Po čtvrtečním intenzivním sněžení, které pokračuje i během pátečního dne, označil rozhodčí delegovaný Komisí rozhodčích hrací plochu za nezpůsobilou i přes fakt, že domácí klub měl vytápěcí systém hřiště spuštěný dle regulí,“ uvedla LFA v tiskové zprávě. 

Kdy se bude hrát, v tuto chvíli není jasné. „Vzhledem ke skutečnosti, že naděje na zlepšení stavu hrací plochy k plánovanému termínu výkopu je minimální, bylo utkání odloženo. O náhradním termínu bude rozhodnuto v nejbližších dnech,“ vzkázal jihočeský klub v tiskové zprávě. 

Zakoupené vstupenky zůstávají platné. Pokud by se lidé nemohli dostavit na nový termín, mohou kontaktovat Dynamo na klub@dynamocb.cz.

Situace by se podle meteorologů neměla v následujících hodinách nijak lepšit. Podle nejnovější předpovědi může od pátečního poledne do nedělní půlnoci napadnout v kraji 30 až 40 centimetrů nového sněhu. Výstrahu proto Český hydrometeorologický ústav zvýšil na vysoký stupeň nebezpečí.

Sníh komplikuje dopravu v kraji. V Dolním Bukovsku skončilo auto v rybníku

Vydatné sněžení komplikuje dopravu na jihu Čech. Hasiči během pátečního dopoledne zasahovali u pěti dopravních nehod. V Dolním Bukovsku museli z rybníku vytahovat osobní auto. Do nedělní půlnoci může navíc v Jihočeském kraji podle meteorologů...

„Očekává se sněhová kalamitní situace, která může působit velké komplikace v dopravě, energetice a průmyslu. V případě mokrého sněhu mohou vznikat škody na stromech a lesním porostu nebo drátech elektrických vedení. Doporučuje se nevyjíždět autem, pokud to není nutné,“ stojí ve výstraze meteorologů. 

Ohodnoť článek

Foto Se svolením SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, sport, sníh, kalamita, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhová kalamita odkládá zápas Dynama s Hradcem Králové  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.