Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu v kraji. V Dolním Bukovsku skončilo auto v rybníku

Vydatné sněžení komplikuje dopravu na jihu Čech. Hasiči během pátečního dopoledne zasahovali u pěti dopravních nehod. V Dolním Bukovsku museli z rybníku vytahovat osobní auto. Do nedělní půlnoci může navíc v Jihočeském kraji podle meteorologů napadnout až 40 centimetrů nového sněhu.

Silné sněžení komplikuje dopravu v kraji od pátečního rána. Během dopoledne zasahovali jihočeští hasiči u pěti dopravních nehod. „V Dolním Bukovsku skončilo osobní auto v rybníku. Pasažéři se dokázali dostat na břeh sami a vyvázli bez zranění. Hasiči si auto přitáhli navijákem a vyprošťovacím automobilem vozidlo vyzvedli,“ uvedli hasiči na sociální síti X. 

Podle dispečera Správy a údržby silnic Jiřího Novotného je od rána v terénu veškerá technika. „Situace je stejná prakticky na celém území kraje. Nejprve jsme měli více práce na jihu regionu, ale postupně se přidávaly i další okresy," uvedl dnes ráno dispečer.

Policisté upozornili řidiče, aby dbali na důkladné očištění vozů předtím, než vyjedou na silnice. „Vídáme řidiče, kteří z vozidla kvůli sněhu nemohou mít dostatečný výhled a ohrožují tak nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Zároveň je důležité mít přezuté pneumatiky. Dbejte na silnicích zvýšené opatrnosti a do cíle svých cest dojeďte v pořádku,“ komentoval policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Situace by se podle meteorologů neměla v následujících hodinách nijak lepšit. Podle nejnovější předpovědi může od pátečního poledne do nedělní půlnoci napadnout v kraji 30 až 40 centimetrů nového sněhu. Výstrahu proto Český hydrometeorologický ústav zvýšil na vysoký stupeň nebezpečí. „Očekává se sněhová kalamitní situace, která může působit velké komplikace v dopravě, energetice a průmyslu. V případě mokrého sněhu mohou vznikat škody na stromech a lesním porostu nebo drátech elektrických vedení. Doporučuje se nevyjíždět autem, pokud to není nutné,“ stojí ve výstraze.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, hasiči, nehoda, auto, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Sníh komplikuje dopravu v kraji. V Dolním Bukovsku skončilo auto v rybníku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.