Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Útočník Dynama Adediran by mohl přestoupit do Baníku Ostrava

O jeho přestupu se v posledních týdnech mluvilo opakovaně. Po zájmu Slavie či Pardubic to nyní vypadá, že útočník Quadri Adediran zamíří do Baníku Ostrava. Pro Dynamo by přestup nigerijského fotbalisty znamenal potřebnou finanční injekci.

Odejde Adediran z Dynama? Zájem o něj projevily Pardubice

Zimní přestupové okno v Dynamu by mohlo přinést změnu na pozici útočníků. O třiadvacetiletého Nigerijce Quadri Adedirana totiž projevily zájem Pardubice, a podle serveru infotbal.cz se čeká jen na rozhodnutí majitele Dynama Vladimíra Koubka.

Na podzim si v 19 ligových utkáních připsal dvě branky a dvě asistence. Čísla to nejsou oslňující, ale Adediran je na hřišti vidět. I přes kritiku bývalých trenérů se útočník z Nigérie stal předmětem zájmu několika klubů. Na podzim se mluvilo o pražské Slavii, před nedávnem měli chtít Adedirana v Pardubicích. 

„Transfer je blízko, hotovo by mohlo být v nadcházejících hodinách či dnech,” řekl Budějcké Drbně zdroj blízký dění v nejvyšší soutěži. Baník Ostrava měl projevit zájem o Adedirana tento týden.

S Dynamem se nyní připravuje německý útočník Jakub Tranziska, který působí v druhé nejvyšší rakouské soutěži. Kromě něj má trenér Jiří Lerch k dispozici útočníky Tomáše Zajíce a Zdeňka Ondráška.

Dynamo začíná přípravu s jednou posilou. Jednání s novým majitelem pokračují

Hráči českobudějovického Dynama se ve čtvrtek ráno potkali na Střeleckém ostrově. Jihočechům začala příprava na druhou polovinu sezony. Do ní se zapojila posila z Rakouska a na programu jsou zatím dva přípravné zápasy. Otazníky dál visí nad...

Dynamu, které řeší složitou finanční situaci, by se peníze za přestup hodily. Kromě celkové budoucnosti klubu visí otazník nad soustředěním v Turecku, kam mají Jihočeši vyrazit v druhé polovině ledna. V tiskové zprávě uvedli, že je soustředění "v jednání".

Podle webu Fortuna ligy tam mělo Dynamo od 24. ledna do 2. února vyzvat týmy z Ukrajiny, Bulharska a Polska.

To zatím jihočeský klub nepotvrdil, naopak jeden ze soupeřů - Botev Plovdiv - už s utkáním proti Dynamu nepočítá a na svém webu má jiné soupeře. Nejbližší přípravné utkání je na programu příští sobotu, kdy se České Budějovice střetnou s druholigovou Jihlavou. 

Kádr Dynama na startu zimní přípravy:

Brankáři: Colin Andrew, Martin Janáček, Dávid Šípoš
Obránci: David Broukal, Ondřej Čoudek, Lukáš Havel, Martin Králik, Matouš Nikl, Martin Sladký, Vincent Trummer
Záložníci: Wale Musa Alli, Marcel Čermák, Alen Dejanovič, Patrik Hellebrand, Vojtěch Hora, Michal Hubínek, Pavel Osmančík, Jiří Skalák, Jan Suchan, Samuel Šigut
Útočníci: Quadri Adediran, Zdeněk Ondrášek, Jakob Tranziska (zkouška), Tomáš Zajíc

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, ostrava, baník, přestupy, sport, fortuna liga

Útočník Dynama Adediran by mohl přestoupit do Baníku Ostrava  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.