Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Táborsko zahájilo přípravu. K týmu se připojil Zambijec Sunzu

Příprava začala také fotbalistům Táborska. Aktuálně třetí tým druholigové tabulky se sešel v úterý 9. ledna. Ke kádru se připojila nová posila, kterou je Zambijec Ngosa Sunzu. Jihočeši už v prosinci získali Jakuba Kopáčka ze Slavie a v nejbližší době dorazí do Česka Mohamed Hossam, o jehož přestupu informovala Budějcká Drbna.

Trenér Roman Nádvorník včera se svým týmem odstartoval zimní přípravu. K dispozici má posílený kádr i plán přípravných zápasů. 

Ještě před tréninkem se s hráči potkal výkonný ředitel klubu Martin Vozábal. „Bez zdraví nelze ničeho dosáhnout. Na podzim jste si vybojovali v tabulce třetí místo a ambicí musí být barážovou příčku udržet. Ano, je to sport, může se stát, že skončíme pátí, nikdo se zlobit nebude. Ale nějaké osmé, desáté místo v tabulce, to pro nás není téma. Chceme klub posunout dál,“ citoval klub jeho slova v tiskové zprávě.

Roman Nádvorník řekl, že se mužstvo chce dobře připravit na jaro a navázat na kvalitní výsledky z podzimu. Po něm jsou Jihočeši třetí.

Třetí Táborsko chystá stadion na první ligu. Chceme se o to porvat, říká šéf klubu

Byl by to zajímavý příběh. Před lety jako generální manažer dovedl Dynamo České Budějovice do nejvyšší soutěže, nyní může na českobudějovický stadion dostat první ligu znovu, tentokrát jako šéf druholigového Táborska. Ředitel klubu Martin Vozábal...

„V březnu nás čeká těžký start do mistrovské soutěže. V prvních čtyřech zápasech potkáme Chrudim, Brno, Jihlavu, Vyškov. Naším cílem je udržet postavení z podzimu,“ zavelel Nádvorník.

Co se tedy v kádru změnilo? Nechybí nová posila Jakub Kopáček, kterého Táborsko získalo už v prosinci ze Slavie. S týmem už je také Zambijec Ngosa Sunzu. Pětadvacetiletý záložník přestupuje do Tábora z Teplic. Na podzim působil v druholigové Příbrami. V minulosti hrál za již zmíněné Teplice a izraelský tým Beitar Tel Aviv.

Ngosa Sunzu je novou posilou Táborska. Foto: FC Silon Táborsko

V týdnu se připojí nový egyptský obránce Mohamed „Mido“ Hossam, který je odchovancem káhirského klubu Al-Ahly, informoval klub. O jeho příchodu informovala před nedávnem Budějcká Drbna.

Táborsko řeší příchod stopera, naposledy hrál v egyptském Al-Ahly

Aktuálně třetí Táborsko se začne připravovat na jarní část sezony, do které Jihočeši nastoupí s posíleným kádrem. Podle informací Budějcké Drbny řeší druholigový klub příchod egyptského fotbalisty Mohameda Hossama. Ten už v Česku v minulosti...

Egypťanovo jméno se objevilo už v soupisce pro přípravné utkání, které Táborsko sehrálo v prosinci proti Písku a vyhrálo 9:3. Hossam v roce 2021 zamířil do Viktorie Žižkov. Hostování pak strávil v B-týmu Teplic, později se vrátil zpět do Egypta. Doposud má na svém kontě starty ve druhé a třetí nejvyšší tuzemské soutěži. 

Tým někteří hráči opustí, jde především o africké fotbalisty. Třiadvacetiletý Joseph Oloko Ede by měl hostovat v Lotyšsku, senegalský křídelník Alioune Sylla si hledá nové angažmá a s Emmanuelem Tolnem Táborsko rozvázalo smlouvu. Zkušený Petr Javorek se přesouvá jako hráč a mentor k B-týmu. 

V průběhu přípravy Táborsko vyzve devět soupeřů. V lednu jsou na programu zápasy proti Mladé Boleslavi, Písku, Znojmu a Příbrami. V únoru Jihočeši narazí na Domažlice, Vlašim, Viktorii Plzeň, Duklu Praha a pražskou Spartu.

Kádr Táborska

Brankáři: Pastornický, Kerl
Obránci: J. Šplíchal, Plachý, Novák, Koné – přiletí později, řeší se víza, Mohamed Hossam „Mido“, přestup z Al Ahlí, Foltýn (doléčuje zranění), Tusjak, Schindler.
Záložníci: Zeman, Kalousek, Varačka, Dordič, Bláha, Skopec, Kateřiňák, Sojka, Kopáček, Ngosa Nsunzu – přestup z Teplic, Drchal – z dorostu.
Útočníci: Svatek, Šašinka, Matoušek, Mach (doléčuje zranění).
Zdroj: FC Silon Táborsko



 

Ohodnoť článek

Foto Se svolením FC Silon Táborsko

Štítky tábor, táborsko, fotbal, fortuna národní liga, přestupy, sport, česko, martin vozábal

Táborsko zahájilo přípravu. K týmu se připojil Zambijec Sunzu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.