Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Třetí Táborsko myslí před jarem na nejvyšší příčky. Vedení řeší investice do stadionu

Jen těžko mohou nepomýšlet na nejvyšší umístění. Druholigové Táborsko o víkendu rozehraje jarní část Fortuna:Národní Ligy, ve které jsou Jihočeši po podzimu třetí. O přední pozice chce klub hrát, diskuse nad působením v nejvyšší soutěži však vedení mírní. Kromě jiného je totiž potřeba investovat do zázemí stadionu.

O plánech i sportovních ambicích dnes zástupci FC Silon Táborsko promluvili při tiskové konferenci. Zúčastnil se jí i majitel klubu Petr Kolář, který je zhruba rok a půl jedním z akcionářů. 

„Začnu s velkou pokorou. Jsem si plně vědom své odpovědnosti, kterou jsem do klubu vložil. Udělám vše pro to, aby klub prosperoval. Třetí místo po podzimu bylo skvělé a za zopakování tohoto umístení bychom byli nadšení,“ prohlásil dnes Petr Kolář. Jedním dechem pak dodal, že spokojený bude i s umístěním do pátého místa. 

Kolář dnes připomněl, že je Táborsko stále malým klubem a konkurence je ve druhé lize velká. O postup se budou prát Vyškov, Dukla Praha, Jihlava či brněnská Zbrojovka. 

„Trenéři a hráči to neměli úplně lehké. Možná by si představovali soustředění někde v teple, například v Turecku, ale jsme stále malý klub. Chceme být a jsme nohama na zemi a půjdeme postupně,“ řekl Kolář.

Klub má A-tým ve druhé nejvyšší soutěži, rezerva působí v ČFL. „Prioritou je být nahoře ve druhé lize a zachránit ČFL,“ vzkázal Kolář. 

Kolář získal většinový podíl v Táborsku.

Klub, za který kdysi hrál, dostal z okresního přeboru až do divizní soutěže. Teď má Lom šanci vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže. Tím ale velké plány Petra Koláře nekončí. Úspěšný podnikatel a fotbalový funkcionář totiž před nedávnem...

Kádr trenéra Romana Nádvorníka prošel některými změnami. Tým posílili Jakub Kopáček ze Slavie, Ngosa Sunzu z Teplic či Pavel Osmančík, který v Táboře hostuje z Českých Budějovic.

„Teď je potřeba, aby mančaft zůstal pohromadě. Kádr svou kvalitu má a věřím, že ji na jaře prokáže. Každý půlrok se posouváme výš,“ shrnul Roman Nádvorník. 

Trenér i výkonný ředitel klubu Martin Vozábal připomněli, že zásadní bude vstup do jara. Ten může být rozhodující v tom, zda budou Jihočeši bojovat o postup. Postupně totiž Táborsko vyzve Chrudim, Brno, Jihlavu, Vyškov a následně Varnsdorf.

Třetí Táborsko chystá stadion na první ligu. Chceme se o to porvat, říká šéf klubu

Byl by to zajímavý příběh. Před lety jako generální manažer dovedl Dynamo České Budějovice do nejvyšší soutěže, nyní může na českobudějovický stadion dostat první ligu znovu, tentokrát jako šéf druholigového Táborska. Ředitel klubu Martin Vozábal...

Diskuse nad případným působením v nejvyšší soutěži ale vedení klubu mírní. Důvodem jsou i nutné investice do zázemí stadionu. Ta nejdůležitější - a zároveň povinná - je osvětlení. Aktuálně klub čeká na případné schválení dotace od Národní sportovní agentury.

„Investice záleží i na součinnosti kraje a města. Chceme ten majetek v budoucnu předat městu. Měl by být města. Existuje i memorandum, ve kterém říkáme, že se tak stane. Podepsali jsme si, že do konce roku 2027 majetky převedeme,“ řekl Petr Kolář. Dodal, že dohoda s krajem i městem v případě financování osvětlení již existuje. Akce vyjde na zhruba 30 milionů korun. V letošním roce by mělo být osvětlení hotové. Táborsko již zažádalo také o dotaci na dostavbu tribun. V tomto případě bude postup podobný. 

Akcionář Petr Kolář dnes také řekl, že cílem je, aby veřejnost pochopila, že „klub je náš“„Sport tady děláme, hrajeme tady druhou a třetí ligu. Chceme, aby to lidé vnímali tak, jako vnímají hokej. Říkáme lidem, ať dělají cokoliv, co klub podpoří, ať už to jsou reakce na sociálních sítích či návštěvy utkání. Čím více nás bude, tím lepší to pro klub bude i do budoucna. Chceme, aby lidé pamatovali, že Táborsko je klub celého města,“ prohlásil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky táborsko, tábor, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Pátek, 1. března 2024, 13:03Odpovědět

Třetí Táborsko myslí před jarem na nejvyšší příčky. Vedení řeší investice do stadionu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.