Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Fotbalisté Budějovic porazili v úvodní baráži Táborsko 2:1 gólem v nastavení

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v úvodním utkání baráže o první ligu po obratu Táborsko 2:1. Hosté, jakožto třetí nejlepší celek z druhé ligy, v jihočeské derby vedli, když se před přestávkou trefil z penalty Bojan Dordič. Za Dynamo, které se do baráže dostalo jako předposlední tým z první ligy, vyrovnal ve druhé půli rovněž z pokutového kopu Jan Suchan. Rozhodující branku vstřelil v nastaveném čase Matouš Nikl.

České Budějovice byly po celý první poločas lepší. Potvrzovaly roli favorita, když více kontrolovaly hru a také se dostávaly častěji k zakončení, ale hosté se mohli spolehnout na připraveného brankáře Pastornického.

Nejprve zlikvidoval střelu Šiguta ve třetí minutě, Suchanovu ránu v 11. minutě a ve 27. minutě předvedl skvělý zákrok opět proti Šigutovi. Domácí ve 23. minutě poprvé varoval Dordič, když jeho střelu zneškodnil českobudějovický brankář Šípoš.

Útočník Táborska pak v nastaveném čase dokonce poslal svůj tým do vedení. Obránce Dynama Králik zastavil pronikajícího Šašinku faulem v pokutovém území a Dordič z penalty vstřelil první gól.

Domácí se hned v úvodu druhé půle na soupeře dotáhli. Po faulu Nováka na Ondráška Dynamo srovnalo také z penalty, kterou proměnil Suchan. V soutěžní sezoně dal 12. branku.

I ve druhé části byli Českobudějovičtí aktivnější, ale už si tolik šancí jako do přestávky nevypracovali. V 88. minutě přesto mohli domácí rozhodnout, střídající Tranziska však hlavou těsně minul. Nakonec rozhodl v nastavení po prodlouženém rohu Nikl. V soutěžním ročníku se prosadil podruhé.

"Očekával jsem takové utkání. Musím pochválit soupeře, který výborně bránil. Vytvořili jsme si šance, ale neproměnili jsme je. Potom přišla nešťastná chvíle, kdy jsme před přestávkou dostali gól z penalty. I přesto jsme byli pozitivní a kluky v šatně povzbuzovali. Říkali jsme jim, že pokud budeme pokračovat, Táborsko ten tlak nevydrží. Po přestávce jsme také vyrovnali a pak, co už je pro nás typické, přišel hektický závěr, v němž jsme rozhodli. Chtěli jsme hrát až do konce a Táborsko pak už jen bránilo. Jsme teprve v poločase, ale věřím, že v Táboře neprohrajeme. Vidím na hráčích že toho mají plný zuby, táhneme to ve dvanácti třinácti lidech. Hlavně středoví záložníci Suchan, Hellebrand, Čermák jsou už hodně unavení. Ale musíme ten poslední zápas zvládnout." komentoval utkání trenér budějovického celku Jiří Lerch.

"Hráčům musím poděkovat. Dali jsme si jasný úkol, aby bylo v neděli u nás o co hrát. Odehráli jsme dobrý zápas a věřím, že nám to v domácím zápase pomůže a budeme nebezpeční. Doma jsme půlroku neprohráli a České Budějovice v sezoně venku nevyhrály. Mrzí mě, že jsme tady neudrželi nerozhodný výsledek a inkasovali v nastaveném čase. Předcházel tomu roh, k němuž nemělo dojít. Pak jsme prohráli hlavičkový souboj a na vzdálenější tyči jsme nepokryli hráče. Byly to takové dvě tři drobné chyby, které možná pramenily i z únavy. Je to škoda, měli jsme ten zápas dohrát do stavu 1:1." sdělil svůj názor trenér druhého jihočeského týmu Roman Nádvorník.

O tom, kdo bude hrát v příští sezoně nejvyšší soutěž, se rozhodne v neděli. V Táboře přivítají fotbalisté Silonu s jednogólovým mankem z dnešního střetnutí v odvetě baráže českobudějovický tým od 17:30.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto skcb.cz

Štítky Sport, fotbal, první, nadstavba, baráž, České Budějovice, Táborsko, FOTO, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Budějovic porazili v úvodní baráži Táborsko 2:1 gólem v nastavení  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.