Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Sladký končí fotbalovou kariéru a bude trénovat rezervu Českých Budějovic

Fotbalista Českých Budějovic Martin Sladký ukončil aktivní hráčskou kariéru a stane se trenérem. Jak Dynamo oznámilo na svém webu, dvaatřicetiletý obránce se ujme třetiligového B-týmu. Trenérské dráze dal přednost před nabídkami hrát i nadále na profesionální úrovni.

„Trenéřinu mám moc rád, trenérské zkušenosti už také nějaké mám, takže jsem rád, že tuhle šanci dostávám. Je to pro mě začátek něčeho nového. Děkuji Dynamu za příležitost, vážím si jí a chci ji využít," uvedl rodák z Domažlic Martin Sladký. Koncem června mu v Dynamu doběhne hráčská smlouva, která mu nebude prodloužena. Hrát ještě mohl jinde, odstartuje však novou dráhu.

V první lize odehrál celkem 159 utkání a vstřelil pět gólů. Kromě Českých Budějovic nejvyšší soutěž okusil také v Plzni, Olomouci a Mladé Boleslavi. „Martinovi jsme nabídli pozici hlavního trenéra u béčka a jsme rádi, že to přijal. Výhodou pro nás také je, že už má za sebou nějaké trenérské zkušenosti. V aktuální sezoně vyhrál svou soutěž se ženami a v podstatě hotový už je také postup do ligy našich dorostenek, které na podzim také vedl. Navíc studuje na trenérskou licenci A,"uvedl sportovní ředitel klubu Milan Čadek.

Sladký u týmu, který ve skupině A v ČFL obsadil páté místo, vystřídá Dušana Žmolíka. Ten odchází k B-týmu Pardubic a od července se připojí také k realizačnímu týmu tamního áčka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Sladký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sladký končí fotbalovou kariéru a bude trénovat rezervu Českých Budějovic  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.