Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Neděle 4. srpna 2024  |  Svátek má Dominik
Bez reklam

Fotbalisty Českých Budějovic posílili obránce Kotula a křídelník Ogiomade

Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce Juraj Kotula. Osmadvacetiletý Slovák podepsal s Dynamem dvouletou smlouvu. Jihočeši dnes také získali na roční hostování z druholigové Jihlavy nigerijského křídelníka Marvise Ogiomadeho. Klub to uvedl na svém webu.

Kotula je odchovancem Slovanu Bratislava. Za sebou má také angažmá v Senici, Michalovcích a naposledy v Ružomberoku, působil rovněž v brněnské Zbrojovce. „Juraj je už zkušeným hráčem, má již odehráno spoustu zápasů. V zápasech, ve kterých během zkoušky nastoupil, nás přesvědčil. Jsme rádi, že to vyšlo a máme ho tu s námi," řekl trenér Českých Budějovic Jiří Lerch.

„Byl jsem tu přes dva týdny. Zázemí parádní, spolupráce s klukama a trenéry skvělá. Když jsem zjistil, že o mě má klub po zkoušce zájem, tak mě to potěšilo. Jsem rád, že se to dořešilo," prohlásil Kotula.

Třiadvacetiletý Ogiomade působil poslední dvě sezony v Jihlavě, dříve nastupoval za Ústí nad Labem či Vlašim. „Jsem opravdu šťastný, že jsem v Dynamu a mohu okusit nejvyšší soutěž. Chci všem ukázat svůj talent, a že mám na to hrát v tomhle klubu a v první lize. Po čtyřech letech ve druhé lize je to pro mě velká výzva," uvedl Ogiomade.

„Marvis tady byl na zkoušce z Jihlavy a ukázal, co umí. Mluvil jsem o něm i s trenérem Jihlavy Davidem Ouhlehlou. Je to stále mladý, šikovný kluk. Věřím, že se porve o místo v sestavě a bude pro náš tým přínosem," řekl Lerch.

Již dříve klub angažoval německého obránce Nicolase Keckeisena, který dosud hrál druhou rakouskou ligu za Admiru Wacker Mödling.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Kotula, Ogiomade

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Českých Budějovic posílili obránce Kotula a křídelník Ogiomade  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.