Počasí dnes30 °C, zítra33 °C
Úterý 13. srpna 2024  |  Svátek má Alena
Bez reklam

Fotbalisty Českých Budějovic posílili brankář Köstenbauer a záložník Martin

Fotbalisté Českých Budějovic získali další dvě posily. Jihočeský prvoligový klub angažoval rakouského brankáře Marcela Köstenbauera, s nímž podepsal blíže nespecifikovanou smlouvu. Na roční hostování do Dynama zamířil německý záložník Michael Martin. Českobudějovičtí o tom informovali na svém webu.

Köstenbauer byl v Dynamu od začátku přípravy na testech. Dvaadvacetiletý gólman naskočil do dvou zápasů a vybojoval si místo v kádru. „Marcel přesvědčil svými výkony v přípravě i v tréninku. To nejlepší, co na něm vidím, je vítězný charakter. To je něco, co potřebujeme i do kabiny. Je to obrovsky dynamický brankář, silné ruce i nohy. Svoji nižší výšku vynahrazuje tím, jak má výbušné nohy," uvedl trenér brankářů Dynama Patrik Macej.

Köstenbauer naposledy působil v prvoligové Austrii Klagenfurt, nakoukl i do rakouské mládežnické reprezentace. „České Budějovice jsou opravdu hezké město. Těším se na to, až si zahraji českou ligu, a doufám, že budeme úspěšní. Předsezonní příprava nám zatím vychází. Je opravdu těžká, ale věřím, že nám to může jen pomoci," řekl Köstenbauer.

Martin naposledy působil ve švédském prvoligovém týmu Sirius, kde ale prakticky nenastupoval, a tak míří na hostování. Čtyřiadvacetiletý středopolař působil také v rakouském Riedu a v mládeži v Bochumi či Heidenheimu.

Fotbalisty Českých Budějovic posílili obránce Kotula a křídelník Ogiomade

Fotbalisty Českých Budějovic posílil obránce Juraj Kotula. Osmadvacetiletý Slovák podepsal s Dynamem dvouletou smlouvu. Jihočeši dnes také získali na roční hostování z druholigové Jihlavy nigerijského křídelníka Marvise Ogiomadeho. Klub to uvedl...

„Michaela jsme měli vyhlédnutého delší dobu. Nebylo lehké jeho příchod zrealizovat, o to více jsem rád, že se to povedlo a bude tu s námi. Jsem si jistý, že nám má co nabídnout," uvedl trenér Dynama Jiří Lerch.

Českobudějovičtí po záchraně nejvyšší soutěže až v baráži zatím posilují kádr jen o zahraniční hráče. Už v minulých dnech angažovali slovenského obránce Juraje Kotulu, nigerijského křídelníka Marvise Ogiomadeho a německého zadáka Nicolase Keckeisena.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Sport, fotbal, první, České Budějovice, Köstenbauer, Martin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Českých Budějovic posílili brankář Köstenbauer a záložník Martin  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.