Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Fotbalisté Slavie porazili Budějovice 4:0 a poprvé v ligové sezoně vyhráli

Fotbalisté Slavie ve druhém ligovém kole porazili doma České Budějovice vysoko 4:0 a po bezbrankové remíze na stadionu Slovácka z minulého týdne si připsali premiérové vítězství v nové sezoně nejvyšší soutěže. Pražané dali v Edenu v každém z poločasů po dvou gólech, už během prvních devíti minut skórovali David Douděra s Danielem Filou a po změně stran se trefili Filip Prebsl a střídající Conrad Wallem.

Slavia doma v lize porazila České Budějovice počtrnácté za sebou. Pražané potvrdili, že se jim v Edenu dlouhodobě daří, v nejvyšší soutěži tam prohráli jediný z posledních 37 zápasů. Dynamo po úvodní porážce 0:2 s Olomoucí ani v druhém kole nebodovalo.

Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský udělal oproti zápasu v Uherském Hradišti tři změny v základní sestavě. Místo zraněného Vlčka, Juráska a Chytila od začátku nastoupili Diuof, Schranz a Fila. Kouč Dynama Jiří Lerch, který hrával za Slavii, postavil očekávanou jedenáctku, oproti nevydařenému duelu s Olomoucí vyměnil pouze mladíka Zíku za Ondráška.

Slávisté od začátku dominovali a svižný nástup podtrhli rychlým gólem. Prebsl přiťukl nabíhajícímu Douděrovi a ten z pravé strany s pomocí tyče překonal brankáře Janáčka. Český reprezentant se po jedné minutě a 14 sekundách od výkopu postaral o nejrychlejší gól nové ligové sezony a v nejvyšší soutěži skóroval podvacáté.

Červenobílí na trávníku kralovali a v deváté minutě přidali pojistku. Dioufův pas za chybující obranu si zpracoval Fila a sám před Janáčkem poslal balon nekompromisně pod břevno. Jednadvacetiletý útočník, jenž se v létě vrátil z hostování v Teplicích, si připsal druhý prvoligový gól za Slavii. Dynamo i v druhém kole nové sezony dvakrát inkasovalo.

Favorit měl i nadále utkání pevně ve své moci. Provodovu střelu v 16. minutě vyrazil Janáček a v polovině úvodního dějství zachránila hosty konstrukce poté, co si Dioufův centr srazil na břevno vlastní branky zadák Havel.

Na konci 41. minuty po samostatném úniku poslal míč do sítě bývalý českobudějovický záložník Provod, z gólu na 3:0 se ale nakonec radovat nemohl. Po několikaminutovém přezkoumávání situace videorozhodčí Petřík z centrály na Brumlovce pomocí kalibrované čáry usoudil, že se jednalo o drobný ofsajd. Už v nastavení první půle zahrozili také Jihočeši, Šigutovu ostrou ránu po Holešově chybné rozehrávce vyrazil gólman Kinský.

Po změně stran pokračovali Pražané v tlaku. Ve 49. minutě z několika kroků kuriózně minul prázdnou branku Fila, poté Provod trefil ze strany jen boční síť. Ke třetí trefě pomohl Slavii velkou chybou gólman Janáček, jemuž vypadl lehký centr z levé strany a Prebsl v 66. minutě poslal balon do opuštěné branky. Domácí defenzivní univerzál skóroval v lize za Slavii poprvé.

Poté premiérově v Edenu naskočila do hry letní posila Chorý, příjemného přijetí se však nedočkal. Domácí fanoušci hanlivě skandovali proti jeho bývalému klubu z Plzně. Další ze střídajících hráčů Wallem pak po několika desítkách sekund na trávníku v 83. minutě hlavou zblízka po centru z pravé strany uzavřel skóre na 4:0. Slavia porazila v lize Dynamo popáté za posledních šesti duelů.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)

Branky: 2. Douděra, 9. Fila, 66. Prebsl, 83. Wallem. Rozhodčí: Všetečka - Váňa, Slavíček - Petřík (video). ŽK: Prebsl, Oscar - Tranziska, Martin, Zíka. Diváci: 17.839.

Slavia: Kinský - Holeš, Ogbu, Bořil - Douděra (82. Tomič), Prebsl, Oscar, Diouf (82. Wallem) - Schranz (68. Jurásek), Provod (75. Vorlický) - Fila (68. Chorý). Trenér: Trpišovský.

Č. Budějovice: Janáček - Kotula, Havel, Keckeisen, Trummer - Hubínek - Šigut (73. Zíka), Suchan (88. Skalák), Čermák (46. Martin), Tranziska (83. Ogiomade) - Ondrášek (83. Hora). Trenér: Lerch.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo

Štítky fotbal, Dynamo, Slavie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie porazili Budějovice 4:0 a poprvé v ligové sezoně vyhráli  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.