Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Proti favorizované Dukle vybojovali Jihočeši první jarní vítězství

Téměř půl roku čekali prvoligoví fotbalisté Českých Budějovic na výhru. Dlouhé očekávání ukončili paradoxně proti týmu, který bojuje o evropské poháry - Dukle Praha. O výhru se postaral svým gólem Jiří Funda a také skvělý brankář Zdeněk Křížek, jenž podal vynikající výkon a udržel čisté konto.

Budějcké Dynamo mělo v první půli duelu 27. kola více ze hry a častěji ohrožovalo branku svého soupeře. Zatímco ve dvanácté minutě trefil kapitán Kladrubský jen břevno, krátce nato mladíček Jiří Funda po centru od Peška nadvakrát překonal gólmana Radu - 1:0.

Netrvalo dlouho a o slovo se přihlásila díky střele Karavajeva také Dukla, jenže obránce Pražanů minul pravou tyčku Křížkovy svatyně. Po pětatřiceti minutách hry se v dobré šanci ocitl pro změnu Beauguel, když mířil těsně mimo.

Hosté měli po návratu z kabin jasný cíl -  vyrovnat. Jejich výkon tomu ale neodpovídal a stále se spíš trápili. A když už měli šanci vyrovnat, proti byla branková konstrukce, jako v případě centru Mareše odraženého na břevno Podstavkem, nebo skvělý Křížek při dobrém pokusu Tetoura.

Střeleckou smůlu Dukly Praha nezlomil necelou čtvrthodinu před koncem ani Blažek, jehož ránu budějcký brankář Křížek reflexivně vyrazil a zajistil svému týmu první jarní vítězství.

„Odehráli jsme první zápas s nulou, což je pro trenéra vždy důležité. Porazili jsme tým, který tady byl nejlepší. I takovou ironii fotbal přináší. Kdybychom měli víc štěstí, mohli jsme dát o gól nebo dva víc. Někteří hráči podali nadstandardní výkony, hlavně Kalod hrál po pauze výborně. Svou úlohu proti francouzskému střednímu útočníkovi zvládl skvěle také Podstavek. Když si vzpomenu na zápas s Bohemkou nebo Slavií, mohli jsme na tom být dneska mnohem lépe,“ řekl po duelu kouč Dynama České Budějovice František Cipro.

„Jsem zklamaný, protože jsme sem přijeli s tím, že chceme uspět a přiživit naše šance o evropské poháry. Zároveň jsem věřil, že nás nic lehkého čekat nebude, jelikož domácí už mohli hrát bezstarostně a uvolněně. Do zápasu jsme vstoupili slušně a byli víc na míči, do koncovky jsme se ale nedostávali a navíc jsme dostali laciný gól. I když jsme si potom vytvořili šance, Budějovice byly v pohodě, vedli a mohli hrát zezadu na brejky. My jsme se zlepšili až příchodem střídajících hráčů, náš tlak byl od 60. minuty patrný. Střílení branek nám však dělá problémy a produktivita je slabá. Křížek nám vyrovnání nedovolil. Domácí si vítězstvím svým důrazem zasloužili, my bychom do utkání museli dát větší kvalitu,“ hodnotil zápas trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Po dnešním duelu čeká Jihočechy týdenní pauza. Příští sobotu nastoupí na Bazalech proti Baníku Ostrava a 23. května budou hrát doma od 17:15 se Spartou Praha.

SK Dynamo České Budějovice - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)

Branka: 15. Funda. ŽK: 0:1 (Mar. Hanousek). Rozhodčí: Houdek - Moláček, Hrabovský. Diváci: 1174.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Podstavek, Novák, Eliáš - Řezáč, Kladrubský - Pešek, Benát (87. Volešák), Funda (46. Škoda) - Kalod (74. Linhart). Trenér František Cipro.

FK Dukla Praha: Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Mat. Hanousek - Považanec, Tetour (58. Přikryl), Mar. Hanousek - Čajič, Beauguel, Mareš (68. Blažek). Trenér Luboš Kozel.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Dukla Praha, Synot liga, 27. kolo, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Zdeněk Křížek, Luboš Kozel, František Cipro, HC Dynamo Pardubice, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proti favorizované Dukle vybojovali Jihočeši první jarní vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.