Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo ve druhé lize znovu ztrácí. Doma podlehlo přemožiteli pražské Slavie

Poté, co fotbalisté Ústí nad Labem v týdnu vyřadili z MOL Cupu favorizovanou Slavii Praha, si během pátečního večera poradili také s hráči českobudějovického Dynama. Jihočeši se ve Fotbalové národní lize ještě nenaladili na vítěznou notu a po debaklu v Karviné znovu prohráli.

Ospalou první půli rozproudily šance až po více než půlhodině hry. Ve 34. minutě se objevil před Křížkem Hyčka, proti budějckému gólmanovi ale neuspěl, stejně jako nedlouho poté na druhé straně hřiště Funda, jenž z přímého kopu prověřil strážce ústecké svatyně Zachardu.

Další zajímavou příležitost měli domácí ve 37. minutě, kdy Šimák nahrál na pravé křídlo mladíčkovi Buchvaldkovi, toho však brankář hostí vychytal. Krátce před odchodem do kabin se blýskl bek Dynama Řezáč, když vykopl z malého vápna pokus hlavičkujícího Smoly.

Po aktivním začátku druhého poločasu byli Budějčáci krutě potrestáni. Agilnímu Aloisi Hyčkovi nechali v 53. minutě příliš prostoru a ten se sám proti Křížkovi nezmýlil - 0:1. Ústí tlačilo i nadále, čtyři minuty po vedoucí trefě dostal Hyčka nahrávku od Smoly, jenže tentokrát pálil mimo, obdobně se vzápětí „dařilo“ i Miskovičovi a Smolovi.

Očekávaný tlak Dynama v závěrečných minutách bohužel nepřišel. Ústečtí dobře bránili a přes jejich hradbu se České Budějovice neprosadily. Výjimkami byly střely z kopaček Šimáka a Benáta letící vysoko nad břevno branky Severočechů, kteří si tak odváží ze Střeleckého ostrova všechny tři body.

František Cipro (SK Dynamo České Budějovice): „Prohráli jsme zaslouženě, hosté byli lepší. Kromě gólu si vytvořili další dvě stoprocentní šance, my jsme měli pouze jedinou tutovku v prvním poločase Buchvaldkem. Ústečtí nás přehráli pohybem, fotbalovostí, zakončením, lehce se dostávali do šancí. My se vesele trápíme dál. Vždycky to na tréninku vypadá docela dobře, pak přijde zápas a někteří hráči se úplně sesypou. Dnešní výkony Šimáka, Karafiáta... tsss... to jsem vůbec nechápal.“

Petr Němec (FK Ústí nad Labem): „Zápas jsme vyhráli, navíc při několika dalších situacích jsme mohli naše vedení ještě navýšit. Obával jsem se, že po úterní euforii, kdy jsme z poháru vyřadili pražskou Slavii, nám budou chybět síly, i tohle jsme ale zvládli. U nás jednoznačně panuje spokojenost s výsledkem i postavením v tabulce.“

Za týden se Jihočeši představí v Hradci Králové, v pátek 9. října hostí doma rezervu Sigmy Olomouc. Ještě před tím, příští týden v úterý od 17 hodin, však odehrají na vlastním stadionu pohárový duel s prvoligovou Příbramí. Nabízí se otázka, jestli dynamáky při těchto zápasech ještě povede trenér Cipro...?

SK Dynamo České Budějovice - FK Ústí nad Labem 0:1 (0:0)

Branka: 53. Hyčka. ŽK: 2:1 (Lima, Funda - Martykán). Rozhodčí: Paták - Ratajová, Myška. Diváci: 1376.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Řezáč, Novák, Hájovský, Funda - Karafiát - Wermke (35. Buchvaldek), Benát, Šimák, Pešek (56. Linhart) - Jurdík (80. Lima). Trenér František Cipro.

FK Ústí nad Labem: Zacharda - M. Zeman, Zukič, Vaněk, Šnirc - J. Peterka - Eliáš (65. Novotný), Miskovič (89. Veverka), Martykán, Hyčka - Smola. Trenér Petr Němec.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, SK Slavia Praha, FK Ústí nad Labem, MOL Cup, MFK Karviná, František Cipro, Petr Němec, Lima, SK Sigma Olomouc, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo ve druhé lize znovu ztrácí. Doma podlehlo přemožiteli pražské Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.