Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jan Šimák vystřelil Dynamu aspoň bod

Ani dvanácté kolo Fotbalové národní ligy nevyšlo hráčům českobudějovického Dynama podle představ. Proti nejhoršímu týmu druhé nejvyšší soutěže z Frýdku-Místku se Jihočeši dokázali prosadit až ve druhém poločase z penalty, to už ale mužstvo z opačného konce republiky vedlo o gól. Nakonec se tedy svěřenci prozatímního trenéra Horejše musí spokojit s bodem.

Domácí fotbalisté se v první půli snažili hrát aktivně a měli převahu, každé akci ale pokaždé něco chybělo. Buď často kazili přihrávku, anebo se nedokázali prosadit ve vápně. Jeden z takových momentů se odehrál ve 12. minutě, kdy Linhartova patička nenašla rozběhnutého Wermkeho. Nejblíže měli Jihočeši k vedoucí brance o šest minut později po trestném kopu Fundy, který se odrazil od pravé tyčky na brankovou čáru. Za ni se však už nedostal a hosté tak drželi bezbrankový stav.

Frýdek-Místek se přihlásil o slovo v závěru úvodní půlhodiny, když pálil těsně pod břevno Vašenda, jenže gólman Křížek byl připraven a jeho pokus reflexivně vyrazil nad bránu. Ve 39. minutě se mohl držet za hlavu Benát, jenž se ocitl před brankářem moravsko-slezského celku Mihálkem úplně sám. Bohužel si ale myslel, že je v ofsajdu a o padající balon se spíš ukopl, než aby přesně vystřelil.

Když už to vypadlo, že úvodní pětačtyřicetiminutovka skončí bez branek, Frýdecko-Místečtí udeřili z rohového kopu. Na centr Krišta si ve skrumáži těl vyskočil exbudějcký Martin Vyskočil a hlavou překonal bezmocného gólmana Dynama - 0:1.

Než se Jihočeši vzpamatovali z nepříznivého výsledku, uplynulo ve druhém poločase dalších téměř pětadvacet minut. Sérii neproměněných šancí odstartoval střídající Jurdík, ale balon v dobré pozici nezpracoval. Další zajímavý okamžik se odehrál až v 80. minutě, kdy Mihálek kromě pokusu Šimáka skvěle zlikvidoval i tvrdou Hálovu bombu z voleje.

Hosté, kteří hráli takticky a neustálým zdržováním hry v čele se svým věčně ležícím gólmanem postupně ukrajovali čas, ale přece jenom inkasovali. Ďuriška fauloval ve vápně Hájovského, rozhodčí nařídil penaltu a Jan Šimák ji zkušeně proměnil. A když Pešek svůj únik po pravém křídle nepochopitelně „zazdil“ pokusem o přihrávku, skončilo utkání remízou 1:1.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Pro nás to bylo strašně důležité utkání. Chtěli jsme hrát aktivně a na soupeře vletět, což se nám podařilo. Jenže nás trápí finální fáze a nedokážeme si vytvořit šanci. Kdybychom skórovali při situaci, kdy brankáři vypadl míč na brankovou čáru, dopadlo to jinak. Hloupou chybou jsme nabídli hostům rohový kop, který proměnili. To náš mančaft hodně srazilo, což bylo vidět i na začátku druhé půle. Pak jsme trochu přidali, dokázali z penalty vyrovnat, tlak a touha po výhře ale musela být větší. Soupeř urputně bránil a odvezl si bod. My jsme si nevytvořili takové šance, abychom zvládli bodovat naplno.“

Mikuláš Radványi (MFK Frýdek-Místek): „Do zápasu jsme nenastoupili dobře, nebyli jsme dost agresivní a prohrávali osobní souboje. Byl jsem si jistý, že jednogólový náskok ze závěru poločasu chlapce povzbudí, domácí otevřou hru a my budeme mít prostor na brejky. Jenže naše předfinální fáze byla slabá a nedisciplinovanost jednoho z hráčů rozhodla. Nakonec bod musíme brát, i když potřebujeme další, abychom se konečně odlepili ode dna.“

Ještě než odehraje Dynamo dva domácí zápasy v řadě proti Pardubicím a pražskému Vyšehradu, které ukončí na Střeleckém ostrově podzimní část sezony, nastoupí příští pátek ve Znojmě.

SK Dynamo České Budějovice - MFK Frýdek-Místek 1:1 (0:1)

Branky: 81. Šimák (11) - 45. Vyskočil. ŽK: 2:7 (Karafiát, Funda - Vyskočil, Literák, Krčula, Ižvolt, Ďuriška, Mihálek, Mehremič). Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Šimáček. Diváci: 823.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Novák, Hájovský, Karafiát, Funda - Hála, Benát - Řezáč (46. Pešek), Šimák, Wermke (86. Vaněk) - Linhart (60. Jurdík). Trenéři David Horejš a Pavol Švantner.

MFK Frýdek-Místek: Mihálek - Mehremič, Švrček, Literák, Ďuriška - Krčula (72. Ilko), Hykel (90. Slaninka), Bello (76. Ižvolt), Vašenda, Krišto - Vyskočil . Trenér Mikuláš Radványi.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Jan Šimák, SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, HC Frýdek-Místek, 2. česká fotbalová liga, Martin Vyskočil, MFK Frýdek-Místek, Mikuláš Radványi, Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Šimák vystřelil Dynamu aspoň bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.