Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cíl budějckého Dynama pro jaro jasný: Záchrana!

Českobudějovické Dynamo vstoupí do jarní části sezony v pondělí v televizním utkání s Olomoucí. A na Hané Jihočechy nečeká nic jednoduchého. Sigma je předposlední, má o šest bodů méně než Dynamo a na jaře chce pod vedením trenéra Uličného ze sestupových vod vyplout na ligovou hladinu.

Na rozdíl od Olomouckých, kterým se příprava velmi vydařila, nemůže být trenér František Cipro příliš spokojený s výsledky, ale ani s výkony v přípravných utkáních: „Hodnotit přípravu je předčasné, tu zhodnotí až samotná sezona,“ řekl na úvod tiskové konference a v trošku lehčím duchu pokračoval: „Věřím, že dojde naplnění rčení: Špatná generálka, dobrá premiéra. Příprava se nepovedla, to všichni víme, ale povedly se změny v kádru. Všichni hráči, kteří přišli, jsou kvalitní a věřím, že budou pro tým posílením.“

Dynamo čeká těžký začátek jara. První utkání v Olomouci už bylo zmíněno. V neděli 26. února přivítají Jihočeši doma nepříjemné Bohemians Praha. Poté je čekají další dvě utkání na hřištích soupeřů – v Jablonci a v Ostravě. „Rozlosování příznivé není, ale ani ostatní týmy ohrožené sestupem ho nemají. První tři, čtyři kola budou důležitá, pak budu hodnotit, jaká příprava byla. Ale možná, že to nebudeme hodnotit ani po čtyřech kolech. Pevně věřím, že si po sezoně budeme moci sednout a říct si, že byla úspěšná,“ řekl Cipro a dodal: „Olomouc, Ostrava, Jablonec. Jakýkoli plusový bod z venku do tabulky pravdy by byl výborný. Ale ani nevím, jak dlouho už se nám nepodařilo vyhrát venku. Důležitější budou ale zápasy doma. Hned ten první s Bohemkou bude hodně důležitý. Začátek jara je vždycky důležitý, to ví každý.“

Výsledky v přípravě, jak již bylo zmíněno, nebyly příliš dobré. Přesto trenér nechce jen kritizovat. „S určitými věcmi a hráči jsem byl spokojen, s určitými nespokojen. Trénovali jsme v drtivé většině v mrazu, na umělce, která je dobrá a umožňovala nám trénovat normálně, ale stejně to není to pravé. Kdybychom měli za současného počasí ještě čtrnáct dní na přípravu, bylo by to lepší. Ale to si nevybereme, liga odložená kvůli tomu nebude,“ ví zkušený kouč.

Vstupem do jara bude pro Dynamo utkání se Sigmou. A bude to začátek ostrý jako břitva. „Z jejich pohledu je to klíčový zápas. Mají o šest bodů méně, los také nemají dobrý. Pokud by prohráli s námi, bylo by to pro ně smrtelné,“ ví František Cipro. Vedení Dynama situaci v Olomouci dobře mapovalo. „Bude tam obrovský zájem diváků, i když se hraje v pondělí a zápas bude v televizi, tak si myslím, přijde minimálně osm tisíc diváků. Oni tím hodně žijí, navíc hodně lidí bude chtít vidět Tomáše. Prostředí pro nás příznivé asi nebude,“ míní Cipro.

Na jaře čekají na českobudějovické fotbalisty záchranářské práce. „Cíle jsou jednoduché. Samozřejmě, že se chceme zachránit. Ze situace, do které jsme se dostali, se můžeme jenom my sami dostat,“ burcuje trenér Dynama České Budějovice František Cipro.

Na tiskové konferenci byli přítomni i dva hráči. Kapitán Roman Lengyel a největší zimní posila – obránce Tomáš Řepka. Sami nejlépe vědí, že situace v týmu po porážkách v přípravě není nejrůžovější. „Určitě to není příjemné. Každá výhra, i v přípravě, hráče povzbudí. Chyby si sice vyčteme, ale uděláme je pětkrát za sebou, což není příjemné. Věřím, že se dáme do kupy a budeme v lize předvádět daleko lepší výkony a výsledky budou lepší,“ přeje si kapitán Roman Lengyel.

Pro Tomáše Řepku, přestože přišel ze Sparty, kde většinou vyhrával, není situace v Dynamu novinkou. „Já jsem hodně prohrával v Anglii, když jsme padali s West Hamem z Premier League. Tahle situace se tomu přibližuje. Ale fotbal není jen o vítězstvích, ale také o prohrách. Jsem na to připravený, počítám s tím, že nebudeme jen vyhrávat,“ říká řízný obránce.

Štítky jaro, trenér, Olomouc, František Cipro, Haná, Tomáš Řepka, SK Dynamo České Budějovice, Roman Lengyel, Ostrava, Premier League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cíl budějckého Dynama pro jaro jasný: Záchrana!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.