Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo kráčí za záchranou. Po Hradci porazilo i Teplice!

Téměř dva roky čekali fotbalisté českobudějovického Dynama na venkovní vítězství. V pátek 6. dubna se jim to konečně podařilo! Poté, co v závěru minulého týdne udolali na vlastním trávníku Hradec Králové gólem z penalty ve třetí minutě nastavení, se jim zadařilo i v Teplicích. Zápas na Stínadlech rozhodl minutu před poločasem Brazilec Sandro.

Proti Votrokům s odřenýma ušima

Naposledy se Budějčáci představili před vlastními fanoušky v neděli, kdy přivítali královéhradecké Votroky. Po celý zápas toho nebylo moc zajímavého k vidění, přesto nakonec tři body zůstaly doma. Ve třetí minutě nastavení odpískal rozhodčí Paták penaltu za ruku Jiřího Janouška ve vápně, míč si následně na penaltový puntík postavil Rudolf Otepka a rozhodl ve prospěch Dynama.

„Jeli jsme sem minimálně pro bod, který nám uplaval v úplném závěru. Přiznávám, ruka to byla. Jelikož ale neznám pravidla, nemůžu říct, jestli se měla pískat nebo ne,“ komentoval nejzásadnější moment zápasu Jiří Janoušek. „Byl jsem ve skluzu. Nejdřív mě míč trefil do nohy, pak se vrátil na zem a odtud se odrazil do mojí ruky,“ popsal.

Jeho tvrzení potvrdil kapitán domácích Roman Lengyel: „Sami kluci z Hradce říkali, že to ruka byla,“ uvedl. „Takové zápasy se musí hrát až do posledních minut. Tentokrát se štěstí přiklonilo k nám. Za druhou půli jsme si tři body zasloužili. Jsou pro nás zlaté,“ řekl Lengyel. „Soupeře jsme přitom celý zápas do šancí moc nepouštěli. To je holt fotbal,“ doplnil svého rivala Jiří Janoušek.

Českobudějovičtí fotbalisté si nedělní výhrou nad Hradcem Králové vylepšili reputaci, kterou si lehce pošramotili vysokou porážkou s Plzní (0:4) a pohárovým debaklem v Jablonci (0:5). „Samozřejmě to jsou nepříjemné výsledky, ale pro nás byl důležitý právě zápas s Hradcem, na který jsme se soustředili,“ vysvětlil kapitán Lengyel.

Do hodnocení zápasu se pustili i samotní trenéři. „Už před utkáním jsem hráčům říkal, že pokud tady nedáme gól, bude to složité, což se nakonec v závěru ukázalo. Všichni aktéři, kteří stáli na straně domácích, dělali všechno pro to, aby vyhráli. My jsme nezvládli několik velkých šancí,“ litoval kouč Votroků Václav Kotal.

„Před dvěma týdny jsme tady seděli po zápase, kdy jsme ještě čtyři minuty před koncem vedli o dva góly a nakonec z toho byla remíza. Dneska ale štěstí stálo na naší straně,“ pochvaloval si František Cipro, trenér budějckého Dynama. „Hradec hraje jiným stylem hry než ostatní ligová mužstva. Do sestavy proti nám zařadili hráče, kteří jsou rychlostními typy. S tím jsme měli zezačátku problémy. S penaltou není co řešit, sami hráči hostů na hřišti neprotestovali,“ dodal ostřílený kormidelník.

Zlaté body ze Stínadel

Věřte nebo ne, po takřka dvouletém čekání se Dynamo dočkalo vítězství na hřišti soupeře! Naposledy se Jihočeši radovali ze zisku třech bodů na venkovním trávníku 5. května 2010 proti Mladé Boleslavi.

V Teplicích se svěřenci kouče Cipra prezentovali sympatickým výkonem. O výsledku rozhodl gól brazilského záložníka Sandra, který se trefil ve 44. minutě. Když se svěřencům kouče Cipra podařilo ustát domácí tlak v závěru druhé půle, mohli slavit tentokrát opravdu cenné a překvapivé vítězství.

FK Teplice – SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)

Branka: 44. Sandro. ŽK: 4:0 (Matula, Rosa, Dolejš, Vachoušek). Rozhodčí: Hrubeš – Kovařík, Košec. Diváci: 3012.

Teplice: Grigar – Ježdík (85. Mujagič), Lukáš, Matula, Rosa – Dolejš, Siva, Čajič (54. Mahmutovič), Vůch (60. Stožický) – Vachoušek, Jindráček. Trenér Petr Rada.

Dynamo: Daněk – Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec – Klesa, Javorek, Otepka (90. Brezinský), Rýdel, Sandro (82. Hudson) – Řezníček (87. F. Němec). Trenér František Cipro.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Hradec Králové, FK Teplice, Roman Lengyel, František Cipro, Jiří Janoušek, Rudolf Otepka, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo kráčí za záchranou. Po Hradci porazilo i Teplice!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.