Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalový boss Roman Rogoz je vyšetřován kvůli korupci

Policisté obvinili jednoho člověka kvůli údajnému nabídnutí úplatku za ovlivnění zápasu první fotbalové ligy. Prý se jedná o Romana Rogoze, jenž dříve působil v Budějcích. Podezřelý měl nabídnout Michalu Klesovi 50 tisíc za to, že úmyslně špatnou hrou ovlivní utkání Dynama s Příbramí.

Podle Aktuálně.cz by obviněným mohl být manažer příbramského klubu Roman Rogoz, u kterého údajně policie v minulém týdnu provedla domovní prohlídku. Rogoz ale tuto informaci nepotvrdil. „Jsem na dovolené, vracím se příští týden,“ řekl bývalý vedoucí mužstva budějckého Dynama.

Jak uvedl prezident příbramského klubu Jaroslav Starka, Rogoz je kvůli korupci vyšetřován. „Podle mých neoficiálních informací se má jednat o našeho sportovního manažera Romana Rogoze, který měl nabídnout úplatek našemu bývalému hráči Michalu Klesovi, nyní působícímu v Českých Budějovicích,“ řekl deníku Právo Starka. „Ale pochybuji o tom. Klesa od nás vynuceně odešel, protože měl odcizit peníze a další věci spoluhráčům z kabiny,“ dodal.

V dubnu obvinil Příbram v rozhovoru pro deník Sport z pokusu o ovlivnění fotbalisty Českých Budějovic šéf Dynama Karel Poborský. Později to popřel a uvedl, že neměl na mysli nikoho konkrétního. Příbram v Českých Budějovicích vyhrála v záchranářském souboji 1:0 gólem ze sporné penalty.

Poborský je nyní na dovolené a jihočeský klub se nechce k případu vyjadřovat. „Za klub bychom pouze chtěli vyjádřit maximální podporu hráči Michalu Klesovi, který se v některých vyjádřeních stal terčem nevybíravých výroků. Musíme říci, že Michal je bezpochyby herně i charakterově lídrem našeho týmu a i proto jsme se po ukončení smlouvy rozhodli využít opci a smlouvu s hráčem prodloužili,“ stojí v dnešním tiskovém prohlášení Dynama.

Jméno Romana Rogoze, jenž letos přišel do Příbrami právě z Českých Budějovic, bylo na podzim spojováno s korupční kauzou, kterou rozpoutal šéf Sparty Daniel Křetínský. Žádné podezření však nebylo konkretizováno.

Vedení FAČR zatím žádné oficiální informace o novém případu od policie nedostalo. „Policie je při postupu opatrná. Komunikuje především s naším bezpečnostním manažerem Martinem Syneckým, který je momentálně na dovolené v zahraničí. Zatím tedy nemáme žádné informace,“ řekl mluvčí FAČR Petr Kovář.

Jde o další korupční kauzu v první lize. Kvůli možnému ovlivnění zápasu nejvyšší soutěže protikorupční policie obvinila tři lidi už začátkem roku. Policie je stíhá v souvislosti s možným ovlivněním jednoho utkání v sezoně 2011/2012.

Zdroj: ČTK

Štítky Roman Rogoz, obvinění kvůli korupci, fotbal, Dynamo, Příbram, SK Dynamo České Budějovice, 1. FK Příbram, policie, České Budějovice, Fotbalová asociace České republiky, Karel Poborský, Jaroslav Starka, korupce, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový boss Roman Rogoz je vyšetřován kvůli korupci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.