Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hluboká vplouvá do klidnějších vod, Rudolfov ne

Fotbalovým týmům z Českobudějovicka se při víkendovém 24. kole Chance krajského přeboru dařilo střídavě. Roudné a Hluboká vyhrály venku, Jankov překvapivě zaváhal doma, Rudolfov se marně snažil na hřišti vedoucích Dražic.

Hluboká potvrdila vzestup formy

Vítězství v minulém kole nad lídrem z Dražic nalilo hlubocký fotbalistům život do žil. V dalším důležitém ´šestibodovém´ utkání dokázali v sobotu přetlačit Čkyni na jejím hřišti 3:1.

„Byl to pro nás dost důležitý zápas, protože jsme měli o dva body víc, teď máme na Čkyni náskok pěti bodů. Pokud bychom prohráli, dostala by se Čkyně před nás. Ještě nemáme nic vyhráno ohledně záchrany, ale už se nám dýchá lépe,“ pochvaloval si vítězství Pavel Mádl, člen výboru fotbalistů Hluboké.

Utkání začalo o čtyřicet minut později, protože se nad hřištěm přehnala bouře. „Sudí odložili začátek, a přestože bylo hřiště na hranici regulérnosti, my jsme hrát v takovém terénu nechtěli, ani někteří domácí hrát nechtěli, tak se začalo s tím, že se to vylepší,“ řekl pro Budějckou Drbnu Pavel Mádl.

V prvním poločasu byl terén hodně náročný, ale překvapivě lépe se s ním porovnali techničtí hosté, bojovný domácí celek měl problémy. „Šikovní hráči se s tím popasovali tak, že si nakopli míč do vzduchu a předriblovali půl hřiště,“ říká Mádl a pokračuje: „My jsme z toho terénu měli strach, ale naši hráči si s ním se ctí poradili.“

Do vedení šla v 8. minutě Hluboká a i s ohledem na terén byl první gól více než důležitý. „Vytáhli jsme míč na sucho a po pěkné kombinační akci nacentroval zleva Jirka Povišer, hlavičkoval Benhák, čkyňský brankář stačil míč vyrazit, ale jen ke Kuralimu, který otevřel skóre. To byl asi nejdůležitější moment utkání,“ vrátil se k první brance Pavel Mádl.

Čkyně se snažila o vyrovnání, ale narážela na neprostupnou defenzivu hostů. „Výborně nám zahrála obrana, opět spolehlivý byl Brašnička. Přestože jsme postrádali zraněného Stráského, tak se nám podařilo do přestávky vedení udržet. Naopak jsme ještě mohli přidat druhou branku, měli jsme pár slibných příležitostí,“ popisuje člen hlubockého výboru.

A i úvod druhé půle se hostům vyvedl nad očekávání. Po téměř totožné akci, tentokrát ale centru Adama a hlavičce Benháka to bylo 0:2. A v 79. minutě se skóre měnilo opět. Vozábal udělal kličku i brankáři, z úhlu přihrál okamžitě Kuralimu, který dal svou druhou branku, třetí hlubockou. „Domácí za chvíli z penalty snížili, ale pod nějaký velký tlak jsme se v závěru nedostali,“ říká Mádl.

„Vyhráli jsme tři jedna, takže jsme spokojení. I domácí po utkání připustili, že jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. V neděli hrajeme doma s Třeboní, tak věřím, že i v tomto utkání potvrdíme vzestup formy,“ uzavřel ohlédnutí za sobotním utkáním člen hlubockého fotbalového výboru Pavel Mádl.

Jankov padl doma, Rudolfov v Dražicích

Jankov překvapivě doma ztratil všechny body se Soběslaví, prohrál 0:1. Po sérii výher se mohli domácí dostat na čtvrtou příčku Chance krajského přeboru a přiblížit se k místu třetímu, protože béčka Písku i Táborska svorně zaváhala. Tuto šanci nevyužili. V příštím kole čeká Jankov derby v Roudném.

Předposlední Rudolfov jel na hřiště vedoucích Dražic s cílem jakkoli bodovat, ale silný domácí celek utkání ovládl a vyhrál 2:0. Důležitější bude pro tým z Perštátu utkání tuto sobotu, kdy místní SK hraje se Čkyní.

ČTĚTE TAKÉ: Roudné pod Libínem vyhrálo, je stále na dostřel lídra

Výsledky týmů z Budějcka: Dražice - Rudolfov 2:0 (1:0), Čkyně - Hluboká 1:3 (0:1), Kurali 2, Benhák, Prachatice - Roudné 0:2 (0:1), Bíca, Růžička, Jankov - Soběslav 0:1 (0:1).

Ostatní výsledky KP: Vodňany - Táborsko B 3:0, Třeboň - Písek B 4:1, Kaplice - Veselí 1:5, Lažiště - Veselí 3:1.

Štítky Rudolfov, Jankov, Dražice, Roudné, Čkyně, krajský přebor, okres České Budějovice, Písek, okres Tábor, Třeboň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hluboká vplouvá do klidnějších vod, Rudolfov ne  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.