Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jarní krize fotbalistů trvá. Zápas s Jabloncem je šestou porážkou Dynama v řadě

Nula. Tolik bodů získali v jarní části sezony Synot ligy fotbalisté českobudějovického Dynama. Ambicióznímu Baumitu Jablonec podlehli na vlastním trávníku v poměru 0:3 a neuspěli pošesté v řadě. Jihočeši tak zůstávají po 22. kole soutěže na sestupové patnácté příčce tabulky.

Hráči Dynama v první půli proti silnému soupeři nepropadli, ale ani nezazářili. Hosté byli aktivnějším týmem a častěji ohrožovali branku Jihočechů. Jejich největší šanci měl v 11. minutě Kopic, když orazítkoval břevno. Krátce nato Křížek vyrazil pokus Mingazova.

Rušno bylo i na druhé straně hřiště. Mladíček Chrien vybídl ve 28. minutě ke skórování Fundu, jeho pokus však mířil mimo tři tyče. Neúspěšný byl také jablonecký Doležal, když budějckého gólmana z ostrého úhlu nepropálil. Po úvodní pětačtyřicetiminutovce tak platil bezbrankový stav.

Na začátku druhé půle o sobě Dynamo dalo vědět díky pokusu Benáta, pak se ale o slovo přihlásili Jablonečtí a zbytek utkání jasně opanovali herně i gólově. Kopicovu nahrávku do malého vápna v 60. minutě Křížek vyrazil pouze k Romanu Lengyelovi, jenž si balon nešťastně srazil do vlastní sítě.

Baumit se počínaje vedoucí brankou uklidnil, Doležal vyslal do rychlého útoku Kopice, který zprava namazal nabíhajícímu Ruslanu Mignazovovi a ten střelou do horní části budějcké svatyně zvýšil na 2:0 z pohledu Jablonce.

Snad největší domácí možnost vstřelit gól měl v 76. minutě Škoda, jenže centr Janotky usměrnil hlavou pouze do náruče gólmana Hrubého. Konečné skóre ještě v první minutě nastavení upravil bosenský fotbalista Nermin Crnkič, na něhož domácí obrana na penaltovém puntíku úplně zapomněla - 0:3.

„Do utkání jsme nevstoupili dobře, hráči měli v podvědomí strach z kvalit Jablonce a prvních dvanáct minut neudrželi balon. Zbytek první půle ale odehráli vyrovnané utkání, bohužel řešení našich akcí nebylo ideální. Stav 0:0 byl zasloužený. O výsledku rozhodla první branka, chybu udělali Funda a Machovec, oba hráči vlevo. Na ten gól se ale ještě chci podívat na videu. Příkladem, jaké inkasujeme branky, byla třetí jablonecká trefa. K tomu vůbec nemám slov...“ kroutil hlavou zklamaný domácí kouč František Cipro.

„Na začátku to vypadalo, že zápas bude jednoduchý. Dostávali jsme se do obrovských brankových příležitostí, které jsme ale neproměnili. Domácí byli zakřiknutí, měli z nás přílišný respekt. Jenže po patnácti minutách se oklepali, začali útočit, víc běhali a vyrovnali hru. O poločase jsme si řekli, že bez pohybu se to nezlomí. Naštěstí nám domácí ke vstřelení vedoucího gólu pomohli a pak už jsme si to pohlídali, i když se Budějovice snažily. Trochu mě mrzí, že jsme některé akce nedohráli až do koncovky, mohli jsme být nebezpečnější a suverénnější. Z toho jsem rozpačitý,“ zhodnotil vítězné utkání kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.

České Budějovice zůstávají i po duelu s Jabloncem na jaře bez bodu. Odčinit tuto nelichotivou bilanci šesti porážek v řadě můžou za týden v Příbrami, doma budou hrát tento měsíc ještě dvakrát - v sobotu 18. dubna proti Bohemians 1905 a o týden později s Hradcem Králové. Obě utkání mají začínat v 17 hodin.

SK Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec 0:3 (0:0)

Branky: 60. Lengyel (vlastní), 65. Mingazov, 90+1. Crnkič. ŽK: 1:1 (Chrien, Novák). Rozhodčí: Kocourek - J. Paták, Antoníček. Diváci: 2021.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka (87. Dvořák), Lengyel, Novák, Machovec (80. Linhart) - Pešek (71. Hála), Řezáč, Benát, Chrien, Funda - Škoda. Trenér František Cipro.

FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera (83. Rossi), Pernica, Beneš, Novák - Hübschman, Greguš - Kopic, Pospíšil (62. Crnkič), Mingazov (75. Šabala) - Doležal. Trenér Jaroslav Šilhavý.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, Synot liga, 22. kolo, HC Dynamo Pardubice, fotbalista, 1. česká fotbalová liga, Nermin Crnkić, HC Škoda Plzeň, Jaroslav Šilhavý, František Cipro, Bohemians 1905

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní krize fotbalistů trvá. Zápas s Jabloncem je šestou porážkou Dynama v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.